FACEBOOK is vaak KWISPEDOOR, menig fluim wordt er gedeponeerd…

ook al is het uit...

Love you

Vanmorgen keek ik op mijn Facebookpagina en zag een enorme foto van een vriendin van me met haar ex. Ze was getagd op een feestje…. Vreemde dingen gebeuren er toch in het digitale tijdperk. Het was een hele leuke foto van twee bijzondere mensen. Ze zaten gezellig bij te praten.

Ken ik een hele smerige mop over....

kwispedoor

Onder de foto was een stroom aan reacties op gang gekomen. De eerste reacties waren heel vriendelijk, maar opeens stond er een lullig stukje tussen, waarin mijn vriendin voor onnozel en zielig werd uitgemaakt. Soms is Facebook net een enorme kwispedoor, iedereen voelt zich geroepen er een fluim in te spugen.  De ene fluim roept de andere op. Voor ik het in de gaten had, zat ik een messcherpe reactie te typen; mijn fluim…. Ik wiste em weer. Las het stukje nog eens, schreef weer iets venijnigs. M’n hand gleed uit over het toetsenbord en opeens was het weerwoord geplaatst. Daar kwamen dan ook weer reacties op….

hier kun je beter van een afstand in spuwen

Nog een kwispedoor

Wat me vooral trof, was dat ik al die mensen totaal niet ken. Voor het oog van de wereld worden vreemde commentaren gegeven  op het privé-leven van mensen.  Niemand weet er ook maar een zak vanaf, maar dat mag de pret niet drukken.

willen we de dirty details....

Nieuwsgierig als we zijn….

Het doet me denken aan de tijd, dat ik in de kroeg werkte. Aan de kop van de bar stonden vaak vaste klanten te klieken. Er werd gedronken en gelachen en geroddeld. Als er iemand wegging was diegene het volgende onderwerp van gesprek. Het was dus zaak zolang mogelijk te blijven plakken, wilde je niet besproken worden. Dit verklaart misschien, buiten de alcohol, waarom mensen maar aan zo’n bar blijven kleven!!!

aan de bar waren het meestal MANNEN, die roddelden...

Het kan ook door de kauwgom komen, dat plakken

Overigens hielp dat niet afdoende.  Uiteindelijk werd iedereen door iedereen besproken. En niet bepaald op een positieve of opbouwende manier. Voor onbesproken gedrag moet je dus niet in het café zijn!!!!

het is niet speciaal iets van vrouwen al hebben we de naam....

Soms is het geklets niet zo onschuldig…

Mensen hebben graag hun mening klaar. We vinden overal van alles van. Kijk naar de Armstrong-soap. De hele wereld stort zich op zijn bekentenissen. Van psychiater tot sportjournalist en alles daartussen. En daarboven, zoals vliegende toverheksen… Werkelijk allemaal beweren we te weten hoe Lance Armstrong in elkaar steekt. We mogen die man wel dankbaar zijn, dat hij ons zoveel gespreksstof verschaft.

volgens de link zijn dit homo's....

Ook mannen roddelen, al vind je er nauwelijks afbeeldingen van…

Uiteindelijk kun je natuurlijk nooit in iemands hoofd kijken. We zijn een raadsel voor elkaar. En vaak genoeg ook voor onszelf. Met al die oogpunten en oordelen bereik je eigenlijk alleen, dat dat mysterie in een hokje wordt gestopt. Met een mooi etiket op de deur. Dan zit het wel lekker achter slot en grendel. Het bedreigt niet meer de veilige zekerheden, waarin goed en fout duidelijk zijn omschreven. Met het kwaad in de ver van m’n bed show.

en altijd volledig op de hoogte, mij ontgaat gelukkig veel...

Sommige mensen zijn er als de kippen bij

Regelmatig probeer ik geen mening te hebben. Dat valt niet mee. Als pop ups ploepen er toch weer allerlei standpunten, overtuigingen en denkbeelden in mijn hoofd.  Maar het gebeurt me ook, dat ik onbevangen naar iets of iemand kan kijken. En me niet genoodzaakt voel om de fluim van mijn zienswijze te ventileren teneinde mijn afgescheiden zelf in stand te houden. Er wordt aan gewerkt…..

een grote geest in een gewoon lichaam....

Keep an open mind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s