HEKSEN MET ENORME MUTSEN EN DE WERELD DOOR EEN GOUDEN BRIL….

neemt sneeuwbad

Zelfs bankje heeft vakantie

Het blijft maar vakantie hier in huize heks. Ik zeg afspraken af om energie vrij te maken voor deze onvoorziene wintersport. Dan rij ik een paar kilometer in mijn auto en ben in winterwonderland….

Het licht is mooi, de mensen blij. Hondjes blij…..

Als ik door het Leidse Hout wandel aan het eind van de ochtend word ik meegenomen door de besneeuwde wereld. Alles ziet er anders uit. Ik zie een raar object in een boom hangen. Het doet me aan mijn vriendin Rakusribut. Zij zou daar een hele mooie foto van maken voor haar blog:’Kiekje van de dag”. Met een tekst als, ik doe maar een toverheksengooi: Engelenveren op wintertak….

kleurige engel

Een engel laat ook wel eens een veer…

OUWE VRIEND

VERGANE GLORIE

HALLO, HIER BEN IK WEER....

RIBES ZET KNOP

Verderop zie ik Ysbrandt enthousiast aan een hondje snuffelen. Het vrouwtje van deze hond maakt een heerlijke opmerking over honden en hun kontsnuffelgedrag. Het contact is gelegd…

VRIEND VAN DE VROUW...

ZELFDE SOORT HONDJES

Haar hond is een Nova Scotia Duck Tolling, de kleinste onder de retrievers. Supereigenwijs en heel slim. Ik ben helemaal weg van deze jongen. Het lijkt me net zo’n schat als Ysbrandt. Hij heet Vriend, maar dan in het Hindoestaans. Brandhi, als ik het mij goed herinner….

DOOR DIK EN DUN

VRIEND

DIKKE MAATJES

VRIEND MET DE VROUW

Wat boffen we toch met onze viervoetige Vrienden.

Vandaag was ook een fotomomentdag. Wat te denken bijvoorbeeld van de heks en Fiederelsje? Laatste  kwam even langsvliegen op haar bezemsteeltje. Met enorme bontmuts op haar eierkopje….Welke heks heeft nou eigenlijk de grootste muts?

vriendinnen

Ik heb in elk geval de grootste zonnebril….

blonde muts en donkere muts...

Volgens mij even groot….

COMPLEET MET ZWARTE HOND...

FOTO IMPRESSIE VAN DE STOMPWIJKSE WEISSENSEE

HEBBEN ER VEEL LOL IN

EN STOMPWIJKSE BAANVEGERS

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanmiddag heb ik toch weer even op de Vogelplas geschaatst. Het is goed toeven daar. Vandaag waren er veel kinderen. Woensdagmiddag…  Ik stond een foto te maken van het prachtige zontegenlicht, toen een jonge vrouw me aansprak. Ze zag er fantastisch uit, met een Tweetymuts en een knalgele sjaal en dito bril. Hier was sprake van een statement!  Ik mocht de bril even op en stond perplex. Stel je voor: de wereld door een goudenzonlichtbril !!!! Het is bepaald aan te raden.

het is echt genieten op het ijs

Prachtig licht omgeeft ons

En een hart van goud

Een gouden blik op de wekelijkheid

We hebben samen een rondje opgeschaatst. Deze lieve Tweety deed het heel goed, afzetten, rondje draaien, inschaatsen…. En dat terwijl ze pas een jaar op noren reed! Opeens was m’n maatje verdwenen, opgelost in de vallende schemer. Ik had nog een hondje in de auto zitten, hongerig naar wat avontuur. Hem heb ik nog getrakteerd op balletje gooien. Daar wordt hij nou gelukkig van…

Toen ik terug bij de auto kwam lag de plas er verlaten bij. Nog wat verdwaalde fanaten reden hun allerlaatste rondje op haar schemerige flanken. Nog even en de intens koude vriesnacht zou haar enige gezelschap zijn.  Tevreden reed ik terug naar mijn warme huisje in de snottige sneeuwstad.

Daar wachtte een heerlijk wonderlandsoepje van winterpostelein.

EN PIJNBOOMPITTEN

ZET KLAAR

HAVERROOM

SERVEER MET ROOM

Zet klaar: 2 uien, 2 tenen knoflook, flinke hand pijnboompitjes, 2 groentebouillonblokjes, pond winterpostelein, olijfolie. Bak uien, voeg later knoflook en pitten toe. Even meebakken. Liter kokend water erbij en de bouillonblokjes. Winterpostelein toevoegen, staafmixer erop en klaar. Opdienen met wat room, haverroom in mijn geval….

En zo is ook deze vakantiedag weer omgevlogen….

IK BEN OOK HELEMAAL TEVREDEN

HET IS WEER MOOI GEWEEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s