SAAIE DAG? Weglopende honden, zingen in Leids koorproject, mannen op zoek naar een schat en een bijzondere damesroedel…

komen we samen

IN EEN KLEIN OUD KERKJE

Brrrrr, hatsjie…, licht grieperig zit ik te schrijven. Op de achtergrond wauwelt de TV over de Engelse koninklijke familie en hun nannies. Deze vrouwen hadden veel macht. Er zaten echt monsters tussen hoor ik. Ik hoor er niet van op. Onbehoorlijk gedrag kom je overal tegen. Helaas….

Vanmorgen bibberig en proestend tijdens de eerste uitlaatronde van deze dag met mijn varkentje,  kruiste een loslopende hond ons pad. Toen ik doorfietste volgde hij onze bewegingen.  Op dat gedeelte van de openbare weg is geen autoverkeer. Hij ging er echter opeens vandoor richting een druk kruispunt. Ik was intussen al op zoek naar zijn baas, maar zag me genoodzaakt er achter aan te sprinten. Met een galopperende Ysbrandt naast me.

met eindeloos geduld

BEGELEID OP DE PIANO

Het lukte me om de hond bij me te roepen, nadat hij een paar keer het kruispunt over was gerend laverend tussen de auto’s. Niemand kende de hond, ik had geen extra riem bij me, wat nu? Opeens rende hij de hoek om en verdween achter een hek. Op een erf met ongelofelijke veel rotzooi ging hij uitdagend staan blaffen. De eigenaren kwamen naar buiten.  Ze waren blij, dat hij ongedeerd was.

Gelukkig was het weer opgelost, ik moest me haasten, want ik had koorrepetitie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twee keer per maand zing ik met een groep enthousiastelingen in een kleine oude kerk. We studeren het Requiem van Chilcott en Cry of the Earth van Tony Biggin in. Komende zomer gaan we het uitvoeren met solisten en orkest. Nu knerpen we ons door dissonanten en struikelen over maatwisselingen, heel soms klinkt het opeens prachtig, zoals het bedoeld is. Daar moeten we naar toe.

Onze dirigent Wim de Ru, staat enthousiast met zijn armen door de lucht te zwaaien. Alles hoort hij en menigmaal ligt iedereen in een deuk om zijn droge commentaar. Hij heeft er enorm veel plezier in en weet dat goed over te brengen op ons. Tegelijkertijd vergeeft hij ons de vele missers en brengt steeds weer het geduld op om ons bij te brengen wat er nu eigenlijk staat in onze partituur.

mensen zwermen uit over de verschillende ruimtes

IN DE PAUZE IS ER KOFFIE EN THEE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de pauze is het een gegons en geroezemoes van jewelste. Ik praat bij met een paar van mijn geloofsgenoten. Wim de Ru is ook dirigent van de schola in mijn kerk, dus vele gemeenteleden geven acte de présence. Helaas is mijn maatje vandaag verhinderd. Zelf heb ik het ook maar ternauwernood gered, maar het valt me niet tegen. Ondanks de verkoudheid komen er nog redelijke klanken uit mijn mond. Tevreden keer ik huiswaarts, maar niet voor lang.

helaas een beetje wazig, maar dat ligt niet aan hem!

ONZE DIRIGENT

Er moet alweer gelopen worden met die kleine Woefer. Als ik arriveer in het Leidse Hout, zie ik een pamflet op een boom hangen, Beagle vermist. Verdwenen in de Vlietlanden. Hij zit al twee weken achter een fazant aan. Vreselijk.

Vorig jaar in de sneeuw raakte Ysbrandt een keer de kluts kwijt. Hij rende in paniek de verkeerde kant op en belandde na een sprint van twee kilometer op de middenberm van een rondweg. Daar vond ik hem terug, maar ik stond aan de overkant van de weg….Het was druk en de auto’s reden vrij hard. Ik probeerde hem op afstand te laten zitten, maar hij was zo opgelucht,  dat hij me zag, dat hij mijn bevel negeerde.

Mijn hart stond stil, toen hij plotseling overstak, rakelings voor aanstormend verkeer langs. Het duurde een eeuwigheid. Ik keek hem aan en hij mij.’ Lopen !!!’ beval ik hem in stilte.’ Lopen als de wind…..’  Zes schietgebedjes later bereikte hij ongedeerd de overkant en er reed gelukkig niemand van schrik tegen een lantarenpaal….

hopelijk vinden ze die schat voor het donker...

MET OV FIETS

Zoals jullie nu wel weten gebeuren er altijd speciale dingen in dit wonderbos. Nu kom ik twee heren tegen met OVfietsen terwijl ik een balletje trap met Ys. Daarmee opent het gesprek. De grootste van de twee heeft ook een hond, een kruising tussen een Labrador en een Border Collie. Dat zal wel een lekker pittig exemplaar zijn! Een schat volgens zijn baas, hij brengt alleen de bal niet terug. In plaats daarvan gaat hij uitdagend op een afstandje staan…. Nog net niet met zijn middenpootvinger omhoog…. Terwijl we staan te praten sloopt mijn brave Ysbrandt de tennisbal…. Hondjes!!!

zoekt hij de coördinaten

OP ZIJN MOBIELE TELEFOON

Ze komen niet direct uit de buurt. Als ik de mannen vraag wat hen hier brengt vertellen ze me over hun hobby: Earthcache. Een soort educatieve puzzeltocht begrijp ik. Op zoek naar een ‘schat’…. Later zoek ik het op: Goh, wat zijn er toch veel leuke initiatieven in de wereld! Deze heren hebben er een fijne vriendschap aan overgehouden. Samen gaan ze regelmatig op pad. Een gouden duo!

keert huiswaarts

SPECIALE ROEDEL

Bij de uitgang van het park tref ik een drietal vriendinnen met zes (!) honden. Het is een mooi stel. Er lopen onder andere twee Cairn Terriërs tussen, een zwarte hond met een wit baardje en een Hazewind. De jongste Terriër is opgegroeid met die koning van de sprint en rent abnormaal hard voor zijn soort. In zijn Cairnkern is hij ook een beetje Hazewind…. Dagelijks gaan ze samen op stap. Glunderend en kwispelend wordt er geposeerd voor de foto.  🙂 Trots op hun roedeltje, dol op hun vrouwtjes, blij met elkaar.

er wat  afgelachen...

DEZE DAMES HEBBEN VEEL SCHIK SAMEN

Op zo’n dag als vandaag ben ik blij, dat ik als zenuwcel van het goddelijk lichaam de schepping kan aanraken. En registreren in mijn blog. Ondanks snot en kwijl… Zo zie je dat zo’n duffe snottebeldag toch vol verrassingen zit. Wel heb ik vanavond mijn afspraak afgezegd. Dat zat er echt niet meer in. Ik hoop met wat nachtrust dit griepje te slim af te zijn. Zodat ik morgen weer eens naar de kerk kan. Ik ben absoluut toe aan wat absolutie…

een hond maakt gezond....

KANDIDATEN VOOR DE DAG VAN DE HOND !!!!!

One thought on “SAAIE DAG? Weglopende honden, zingen in Leids koorproject, mannen op zoek naar een schat en een bijzondere damesroedel…

  1. wat heb je alles leuk beschreven en ook de foto’s spreken voor zich zelf.
    Jij hebt ons ontmoet in het Leidse Hout en dat stukje vinden we natuurlijk heel erg leuk! Hoop, dat je snel van je verkoudheid af zal zijn.
    Je blog is erg leuk,veel geluk en tot ziens,
    mazzel, Aggie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s