Wat doet heks op een slappe dag? Fietsen met hondje en tassen lente aan haar stuur…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een vermoeiende slechtslaapnacht moest ik toch een rondje met het hondje. Op het Noordeinde bij een bloemenkraam kocht ik wat lente in een pot. Ik werd helemaal vrolijk van m’n uitzicht. Met een slakkegangetje sukkelde ik de Singel af en belandde in het van der Werfpark.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daar was de lente echt in volle gang. Een merel zat zich verzaligd tegoed te doen aan een veld krokussen. Lekker hoor, al die verse knoppen, sappige bloemen en hemelse stampertjes, jammie. Hij trok zich weinig aan van mijn gefotografeer, hij waande zich in het paradijs. Waar geen geweld is en genoeg voor iedereen. Ik zette me op het bankje vlak bij mijn nieuwe vriend en trapte een balletje met Ys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plotseling werd de rust verstoord door een zwarte tornado. Deze dolle hond luistert naar de naam Cas. Vanaf dag 1 is ze helemaal weg van Ysbrandt. Hij laat het zich zo’n beetje aanleunen, maar vindt het stiekem wel erg leuk. Het zijn allebei ontzettende knuffelkonten. Op een gegeven moment zaten ze aan weerszijden stijf tegen het vrouwtje van Cas aan. De bazinnetjes van dit hondenspan hebben ook iets gemeen: Ze hebben allebei altijd een hoofddeksel op!

“Leuk hoedje heb je op” zei ze bij het afscheid, ‘Zelf gemaakt?’ Nee, niet zelf gemaakt, maar op magische wijze op de kop getikt. Jaren geleden alweer. Het is inderdaad een prachtig hoedje, maar geloof me, die van haar mocht er ook zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s