Vorstelijke dinner party met dames en heren en een enkel boertje van buuten

Foto189#1Foto194#1

Gisterenavond om kwart voor zeven belde ik mijn eigen mobiele telefoon. Ik had geen idee, waar ik em gelaten had. ‘Uncle Fucka”, klonk het uit een van mijn vele handtassen. Mijn ringtone is een liedje van Eric Cartman uit SouthPark, mijn favoriete tekenfilm op TV.

Tot mijn schrik zag ik een smsje met de boodschap, dat ik om 7 uur verwacht werd op een dinner party bij True en haar man. Daar hadden we het wel over gehad afgelopen week, maar ik verkeerde in de veronderstelling, dat het niet doorging. In vliegende vaart gaf ik het vee voer en gespte Ysbrandt om mijn middel. Hem zou ik bij Frogs dumpen en dan samen met mijn kikkervriend naar het etentje gaan.

Foto204#1 Foto208#1 Foto212#1

Moeizaam peddelde ik richting Haven, iedereen vloog me voorbij. Als het op is bij de heks, is ze niet meer vooruit te branden. Gelukkig viel ik bij True in een warm bad. Zij had geheel binnen mijn dieet gekookt, geweldig toch! Mijn OBvrienden Blonde buurman en zijn vrouw waren er ook. Lekker vertrouwd.

foto-12

Frogs en ik hebben ook allebei narcissen gewonnen

Postcodeloterij geeft af en toe een prijs, de Leidse binnenstad is aan de beurt….

De gesprekken gingen alle kanten op en we hebben weer eens goed gelachen. 1 onderwerp wil ik hier nog even vermelden. Waarom krijgt Maxima de titel koningin? Claus en Bernard mochten geen koning worden, want dat tastte de geloofwaardigheid van het predicaat koningin aan. Andersom geldt dat niet. BELACHELIJK.

Alsof de titel koningin een wassen neus is. Als er een koning om de hoed komt kijken stelt haar functie niks meer voor. Ik wil dan ook uit emancipatoire overwegingen voorstellen een groot protest tegen deze gang van zaken te maken.  Zelfs als je voor het voortbestaan van het koningshuis bent is dit toch niet te verteren? Voor een beetje feminist of metroman?

Afbeelding 5 Afbeelding 6

Afbeelding 7

deze 3 foto’s: Rik van Boeckel

Later op de avond worden we allemaal koningen en koninginnen met hoge hoeden op ons hoofd. En een incidenteel vissertje uit het Urker Mannenkoor, zoals Blonde Buurman in zijn streepjesbloes. True heeft net als ik een verzameling hoeden en ze knikkert ze links en rechts op willige hoofden.

Het toetje met ik toch even beschrijven, het is supersimpel en het past in elk dieet! Bovendien zit er in frambozen iets, waardoor je vet gaat afbreken, dus niets kan je weerhouden dit eens uit te proberen:

Koop een pak bevroren frambozen. Gooi ze in een blender. Dien direct op. True serveerde er nog appeltaart bij en slagroom. Dat zou ik niet doen als je wilt afvallen. Ikzelf eet sowieso nooit toetjes, omdat mijn lichaam een enorme after dinner dip krijgt van dit soort gerechten. Maar zo’n frambozensorbet valt zelfs bij mij heel goed!!! Jammie……

deze heeft mooie glinstertjes

True heeft prachtige tafelkleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s