Altijd wat! Twaalf jaar na dood diva Silvia Millecam wijst er nog steeds een beschuldigende vinger richting het hele alternatieve circuit! Ook dat nog….

dat veel stof deed opwaaien

Hij heeft ook een boek over geschreven over haar

Altijd wat! Nog voor ik mijn ogen helemaal open heb trakteert de dag me op een herhaling van ‘Altijd Wat’ van 2 april. Alje Kamphuis gaat op onderzoek uit. Heeft het overlijden van Sylvia Millecam mensen afgeschrikt om zich alternatief te laten behandelen? Deze BNer overleed in 2001 aan de gevolgen van borstkanker. Er wordt al jaren gesteld, dat zij overleed aan de gevolgen van alternatieve behandelingen.

met engel

Haar graf

Er komen mensen aan het woord die elke vorm van alternatieve behandeling afdoen als onzin. Het is een soort psychotherapie beweert een reguliere behandelaar. Huh? Dat vind ik nu echt onzingeklets. En ja, we moeten massaal aan de chemo.

Ook wordt er iemand geïnterviewd wiens vrouw is overleden. Zij had zich alternatief laten behandelen! Ik heb mensen gekend, die na een reguliere behandeling de pijp uit gingen. Maar ik ken ook een vrouw, die kaal van de chemo bij Alex Orbito, mijn lieve Filipijnse wonderdoktervriend, kwam en genas.

En dan ikzelf. Al jaren ziek en nog geen wonder. En ik ben een heks nota bene. Het is een apart gebeuren, dat genezen. En je kunt niet iemand de schuld geven, als het niet lukt. Ik zou overigens direct aan de chemo gaan, als ik het voor elkaar kreeg. Het wordt in Noorwegen succesvol ingezet tegen ME. Ik wil wel, maar ik mag niet. Wat een wereld.

In de hemel is wel bier!

Lekker puh!

“Wat het verhaal op televisie niet vertelt is, dat een regulier behandelend arts Millencam de deur heeft gewezen, zodra ze hem op de hoogte bracht van het feit, dat ze ook alternatieve behandelingen genoot,” hoorde ik vandaag van iemand uit het alternatieve circuit. Ik heb het niet kunnen verifiëren, er is zoveel over geschreven. Het duizelt me gewoon.

Nu weet ik ook wel, dat ellende mensen in de meest idiote praatjes doet geloven. Als we maar wanhopig genoeg zijn maken we de raarste bokkensprongen. Ook weet ik, dat er schandalige figuren in het alternatieve circuit rondlopen. Geld kloppen uit doodzieke patiënten is geen uitzondering.

ik heb gewoon een bacteriële infectie

Ga lekker zelf aan de chemo, dokter

Inderdaad, je ziet dezelfde hebzuchtige tendensen in het alternatieve circuit als in het reguliere. Het is blijkbaar een universeel menselijke verschijnsel: De één z’n dood is de ander z’n brood!

Wat mij echter al jaren opvalt in dit hele verhaal is dat er net wordt gedaan alsof er regulier nooit mensen overlijden aan een behandeling. Ikzelf ben levenslang getekend bijvoorbeeld, door de klunzige snijpraktijken van een chirurg in het Diaconessenziekenhuis in Leiden. Dezelfde chirurg heeft iemand, die ik ken op dezelfde wijze toegetakeld. Zij heeft daar hersenletsel aan over gehouden. De man is nooit veroordeeld of überhaupt op het matje geroepen. Het is verdwenen in die enorme reguliere doofpot.

toevallig

Ik heb gewoon geen boodschap aan jullie

Ik werd voor gek verklaard. In mijn dossier beweerde de arts, dat ik hysterisch reageerde op de operatie. Onzin natuurlijk, ik had een nabloeding door zijn slordige gesnij. Met het andere slachtoffer begon hij een affaire (!), schandalig natuurlijk, in de hoop, dat ze haar mond zou houden. Dat heeft helaas tegen hem gewerkt. Ze nam een no cure no pay advocaat in de arm en heeft een half miljoen gekregen van het ziekenhuis. De rest van zijn slachtoffers kan het niet na vertellen ben ik bang.

Mijn geliefde vader had ook kanker. Hij werd met één been in het graf nog aan een chemokuur blootgesteld. Een arts in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis had hem wijsgemaakt, dat hij er beter van zou kunnen worden. Dat werd hij natuurlijk niet, want het was een hele agressieve vorm van kanker, waar hij aan leed. Wel verbrandde hij vanbinnen volledig, zodat al het slijmvlies van mond en ingewanden de laatste weken van zijn leven naast alle verdere ellende ook nog één grote blaar was.

Niemand vond dat niet kunnen, die lulkoekverhalen van die arts. De klootzak mocht gewoon op een doodziek mens experimenteren. Is die man vervolgd? Mijn vader ging wel dood na die chemo! Hij werd niet vervolgd, omdat mijn vader een natuurlijke dood stierf. Mijn vader overleed aan kanker en niet aan zijn behandeling.

Vreemd toch, dat je regulier gewoon aan je eigen ziekte sterft, maar alternatief aan de behandelaar…..

sprankelend

Prachtige dame

Ik ken ook iemand met borstkanker, die hemel en aarde heeft moeten bewegen om geen chemo te krijgen. Dit is een hele slimme tante en ze had dan ook volledig uitgezocht welke chemo bij welke kanker werkt. De vorm waar zij aan leed, gaf geen goede respons op chemo bleek uit onderzoek.

Dus waarom dan je lichaam verzwakken met die troep?

Slaande ruzie kreeg ze met haar oncologen. Die wilde haar een lekker kuurtje in de maag splitsen. Woest waren ze op haar, toen ze het weigerde. Het gaat nog steeds heel goed met haar!

ook

Diva

Ook ken ik iemand, die succesvol met chemo en bestraling van kanker is genezen, maar wel een open hart operatie heeft moeten ondergaan. Bijverschijnsel van de bestraling…. Een reguliere behandeling tegen kanker, waar dus ook mensen aan overlijden. Maar je hoort er nooit iets over.

De hele Milllenkamp ellende heeft tot een nieuwe heksenvervolging geleid. De reguliere geneeskunde blijft buiten schot. Ze kunnen hun dodelijke cocktails blijven mixen. Als er een slachtoffer valt, ligt dat nooit aan hen.

We vergeten één ding. Mensen worden ziek en gaan dood. Op hun sterfdag staat een kruisje. Je kunt hoog of laag springen, maar je gaat eraan. Behalve dan de Wandelende Jood. En wat andere mysterieuze heiligen. Het klootjesvolk heeft echter weinig in te brengen.

“Niemand gaat voor zijn tijd”, zei mijn opa altijd. Hij stierf betrekkelijk jong. Het is niet anders. Je kunt er niemand de schuld van geven. Wel kun je knokken en vechten en hangen aan het leven. Sommigen genezen, anderen leggen het loodje. En als dat laatste loodje wat verlicht kan worden ben ik voor! Van die wanhopige strijd maken zowel regulier als alternatief behandelaars soms misbruik.

Daar moet je dus voor waken. Dat is niet gemakkelijk. En daar mag dus best wat bescherming op zitten. In elk beroep vind je prutsers.  Een goede beroepsvereniging dus met tuchtraad. En controle daarop vanuit een onafhankelijk orgaan. Zowel regulier als alternatief.

Bemoei je met je eigen zaken

vele gezichten

Op de heksenschool leerde ik, dat samenwerking de sleutel is. Nooit iemand behandelen, zonder reguliere behandeling. Vooral niet denken, dat je god bent. Een houding waar ze regulier vaak nog wat van kunnen opsteken!!!!!

Alje Kamphuis heeft zelf een broer verloren aan het reguliere circuit. Het was mijn ex-geliefde, boezemvriend en eeuwige verloofde. Hij was geestesziek, maar heeft daarvoor nauwelijks behandeling gekregen. De diagnose schizofrenie werd pas vlak voor zijn dood gesteld. Wel stopte de psychiater hem vanaf dag 1 vol met pillen. Jarenlang. Er werd daarbij flink geëxperimenteerd. Soms kwam hij twintig kilo aan, maar was veel vrolijker. Dan weer werd hij dunner en psychotisch.

blijft onuitstaanbaar voor de achterblijvers

soms gaan mensen gewoon te jong

Uiteindelijk was hij een vat vol medicamenten. In zijn keukenkastje stond genoeg valium om een paard te vellen. Het was dan ook niet zo gek, dat hij er speed en coke bij ging gebruiken. Dan had deze gekwelde geest in elk geval een leuke avond. Een bijverschijnsel van veel van dit soort medicamenten is suiicide. Ik had verwacht, dat hij dat wel met pillen zou doen, mocht hij het doen. Want hij was er zelf pertinent op tegen. Hij zou dan als kip in een legbatterij terugkomen, daar was hij van overtuigd.

Toch hing hij zich op. De psychiater is niet vervolgd. Er kraaide geen haan naar. Alje schreef een boek over het onderwerp.  Er kwamen veel mensen aan het woord, die bar weinig wisten van de echte gang van zaken de laatste jaren.

Hij kwam een paar weken veel op TV in allerlei praatprogramma’s. Ernst kreeg meer aandacht van hem toen hij dood was, dan toen hij nog leefde….Het was natuurlijk zijn manier om er mee om te gaan. Want het zal je maar gebeuren! Maar nergens een beschuldigende vinger richting psychiatrie….

Vanmiddag had ik acupunctuur. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de beste prikker van de regio. Hij houdt me al ruim twintig jaar aan de praat. Ik heb zelfs jaren kunnen werken door de gunstige effecten van zijn martelingen. Het is een bescheiden man, die nooit lulverhalen ophangt. Als hij je niet kan helpen zegt hij het eerlijk. Zijn praktijk is overvol. Een wachtlijst van hier tot Tokio.

Naast me op een behandeltafel nam een patiënt plaats. Ik kon haar niet zien, maar wel horen. ‘Goh”, zei ze tegen de acupuncturist,” Ik had helemaal geen hoge pet op van dit soort behandelingen. Maar het is het geld meer dan waard. Ik voel me gewoon veel beter. Ik kan meer. Daar kun je geen prijskaartje aan hangen. Au, je voelt ze wel hoor, die naalden…”

Ik zou me geen raad weten, als dit wegviel. En met mij vele patiënten. Een psychotherapeut is het niet. Gelukkig. Daar zit je echt niet op te wachten, als je iets fysieks mankeert. Een behandeling die aanslaat, zonder bijwerkingen als zelfmoord en hartfalen……Helaas erg duur geworden, omdat de regering het ziet als een luxe artikel, dus wordt het extra zwaar belast….

en levend

Stralend

5 thoughts on “Altijd wat! Twaalf jaar na dood diva Silvia Millecam wijst er nog steeds een beschuldigende vinger richting het hele alternatieve circuit! Ook dat nog….

 1. heb het idee dat je niet goed luistert, kijkt en leest. zou ook goed zijn als je onder je eigen naam zou schrijven. groet, alje

  Like

 2. Pingback: Roze wolk in huize heks. Nooit gehoorde donkere wolken voor slachtoffers heksenjacht na dood Silvia Millencam. | recepten van de toverheks

 3. Na 12 jaar deze rechtzaak te moeten ondergaan, voel ik me eindelijk vrij om ook nu te reageren. Mijn man en ik hebben Silvia de laatste 4 maanden van haar leven van maandag tot donderdag opgevangen in ons prive huis. Mijn man is Jos Koonen de arts die een eigen praktijk heeft en alleen maar complementaire therapien doet. Wij werden in eerste instantie door de inspectie Volksgezondheid in Gelderland volledig vrij gesproken, niets verkeerd gedaan, we hadden helaas een goede vriendin verloren. De Cenrale Inspectie Volksgezondheid begon een tweede onderzoeks ronde met name door de aanhoudende aandacht in de media. Tijdens dit gesprek werd mijn man en mij geen cautie verleend. Dat wil zeggen er werd ons niet duidelijk gemaakt dat alles wat je zegt TEGEN JE GEBRUIKT KAN WORDEN.
  N a afloop van het gesprek werd ons een verslag toegezonden wat wij absoluut niet herkende. Dit was een volledig ander verslag als datgene wij verteld hadden. Wij hebben to 5x toe reactie verzonden naar de Inspectie om bij benadering een verslag te kreeren wat ook de inhoud van ons gesprek zou weergeven. Na 5x de wijzigingen aan te brengen, BESLOOT DE INSPECTIE VOLKSGEZONDHEID dat dit dan de uiteindelijke versie zou worden die als basis voor het totale verslag zou dienen. Wij hebben nooit maar dan ook nooit dit verslag goed gekeurd. Het was nog steeds geen goede verslaglegging van ons gesprek. WIj hebben hiertegen protest aangetekend. En weet je dit niet goedgekeurde verslag is de basis voor de afgelopen 12 jaar rechtzaken geweest. Wij werden geslacht offerd om een kwalijk daglicht te kreeren voor alternatieve behandelingen. Mijn man heeft 3 weken voorwaardelijke straf gekregen. En dat alles op een basis van een verslag wat de
  Inspectie Volksgezondheid uit zijn eigen duim heeft gezogen. De Inspecteur werd tijdens het gesprek weg geroepen omdat hij zo aggresief over mij heen ging “hoe wij het in ons hoofd haalde om Silvia in huis te nemen”De heer Westerouen van meeteren werd als onderzoeker toen via zijn mobiel gebeld en vertrok. Kwam iet meer terug in het gesprek. De insinuaties in het verslag waren misselijk makend. Wij hebben een lange strijd achter ons, nooit een correcte versie van het gesprek gezien, en zijn dus wel 3 weken voorwaardelijk veroordeeld op een verslag door de Inspectie uit de duim gezogen. Tja dat is nou onze Nederlandse Rechtstaat. Wij hebben Silvia als vriendin in ons huis opgenomen, maar ja als je man arts is, is dat voor de Inspectie direct een reden waarom Silvia geen chemo of bestraling wilde. Ik weet zeker dat er opnames gemaakt zijn tijdens ons Inspectie gesprek, toen we de tapes daarvan wilde horen, bleek er zogenaamd geen materiaal meer te zijn. Nou dat zet je toch aan het denken. Datzelfde gebeurde tijdens de opnames van het programma NOVA in die tijd. Nova was bijna een hele dag bij ons in de praktijk. Er werd werkelijk waar 2 minuten uitgezonden en de VOICE OVER spreekt belastende woorden uit alsof mijn man en ik dat hadden gezegd. Nou als we werkelijk zelf zo dom waren geweest om iets te zeggen dan had Nova die beeld opnames wel gebruikt. Neen men moest het doen met een VOICE OVER. En zie hier weer de geboorte van wederom belastend materiaal voor de rechtzaken. Bij navraag bij de redactie van Nova om de orginele opnames te krijgen bleek “per ongeluk”al het orginele materiaal al gewist te zijn. Nou we hebben in Nederland een heel museum Beeld en Geluid waar alles bewaard is gebleven, maar toevallig dit soort opnames zouden er niet meer zijn.
  Wij zijn van mening dat de media de aanleiding is geweest voor 12 jaar rechtzaken, maar ook dat de media alles smeuig maakt en vol sensatie brengt. Het tijdperk van de tv ligt bijna achter ons. We kijken met z,n allen minder tv, en downloaden via internet meer die uitzendingen die we daadwerkelijk willen zien. Zoals vandaag Tom Lassing schreef, je hebt 26 kanalen op je zender, maar er is niks op de tv. In de laatste stuip trekkingen van de tv makers om toch maar kijkers te trekken, worden uitzendingen en programma,s opgeklopt en sensationeel gemaakt.
  De integriteit voor de echte waarheid is daarbij van onder geschikt belang. Wij kunnen daar na 12 jaar echt we over meepraten. Los van het feit dat iedereen in Nederland een mening mag strooien op Internet, en de onterechte verwijten als een feit op het web blijven staan. Wij als gezin hebben Silvia een groot plezier gedaan door haar in huis op te vangen in een tijd dat ze het moeilijk had. Daar zijn we nog steeds blij en dankbaar voor dat we dit voor haar hebben kunnen betekenen. Maar wat erna gekomen is, zou is zelfs mijn ergste vijand niet willen toewensen. groetjes Jos en Tonny. .

  Like

  • Wat een vreselijk lijdensweg hebben jullie afgelegd. We leven in een bananenrepubliek. Heel veel sterkte met het verwerken van die ellende. Super, dat jullie voor een vriendin hebben gezorgd! Groetjes van heks.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s