ME is OK, vermoeidheid valt gek genoeg mee. Misvattingen in klare taal!

fietsenmaker, bicycle repairman

De geheime werkplaats

Gisteren kreeg ik een SMSje met de tekst ME is ok, vermoeidheid valt gek genoeg mee. Huh? Het duurde een halve dag voordat ik doorkreeg, dat er stond ‘Me’ in de zin van ‘ik’ ben ok. En de vermoeidheid van deze ik-persoon viel mee. Gek genoeg. Ja. gek genoeg gaan er bij mij altijd allerlei alarmbellen af, zodra ik het woord ME ergens bespeur. Beroepsdeformatie, voor zover je een ziekte een beroep kunt noemen.

Het vereist in elk geval vakmanschap. Dus in die zin is het een waar ambacht.

fiet senmaker, bicycle repairman

Vakmanschap

Zo zie je, hoe een misverstand wordt geboren. In een oogwenk lees je over iets heen en ontstaat de misvatting. Vorig jaar in Plumvillage, het Boeddhistische klooster van Thich Nhat Hanh,  maakte ik daar een sterk staaltje van mee, toen ik een aantal dingen kwijtraakte. Ik veronderstelde dit en dat. Ik meende te weten wat anderen veronderstelden. Kortom: Een web van intriges.

Uiteindelijk vond ik alles op vreemde plaatsen terug. Alsof iemand me een poets bakte. Geen kleine dingen ook. Een gasfles, een fles olijfolie…. Niets om van wakker te liggen. Overigens deed ik dat wel. Totdat ik het besef van misvatting kreeg. Misschien wel een verlichtingsmoment achteraf bezien. Tegenwoordig kan ik van alles voelen en vinden, maar in mij huist een klare geest. Die wacht totdat de misvattingsrook optrekt. Alles weer op zijn plek valt.

sinterklaas op fiets

Beter dan een paard

Morgen gaat heks op stap. Naar Hoorn. Dat kleine stadje aan het IJselmeer, waar bicycle repairman met inbussleutel de scepter zwaait. Hij is helemaal OK. En zijn vermoeidheid valt gek genoeg mee!

man op fiets, wielerboy

Repairman gaat morgenochtend vroeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s