Heks drijft tent uit, zakt door haar enige stoel en wordt gestoken door een wesp op de koop toe. Een dagje zingen met Anna Majchrzak maakt alles weer goed!

20130808-192021.jpg
Ons optreden gisterenavond was een groot succes. Heks is de bovenste octaaf van haar stem kwijtgeraakt door vermoeidheid en weersomstandigheden, dus ik zing al twee dagen bas, maar dat mag de pret niet drukken. Ik geniet van het samen zingen. Met veel plezier zong ik dan ook mijn zeer eenvoudige partij: bom, bom, kuleh!

20130808-192546.jpg
We werden begeleidt op conga door een medecursist met op haar hoofd een hoedje uit mijn uitgebreide collectie! Leuk! Het stond haar fantastisch! Daarna zijn Tromvrouw en Heks de ‘kroeg’ ingedoken. Heerlijk gedanst en gesjanst. ‘Goh,’ zei mijn vriendin, toen we weer richting tent zwabberden, ‘ Jij krijgt echt heel veel aandacht van mannen….’ Dat weet Heks al jaren. Vooralsnog heeft het echter weinig relationele consequenties gehad. Op een bindingsangstig verschrikt konijn na, hier en daar. Heks geeft ook veel aandacht. Aan al haar partners, niet alleen de mannelijke variant.
20130808-192603.jpg
In mijn tent was het een klamme ellendige toestand. Ondanks dat sliep ik redelijk, volledig uitgeput natuurlijk. Vanmorgen zakte ik door mijn enige stoel. Daarna werd ik geprikt door een wesp. De dag begon weer goed. Ik voelde dan ook weinig voor keihard werken met de Belgische juf aan een ingewikkeld lied met een uitvoering vanavond. In plaats daarvan ben ik lekker een dagje stemoefeningen, ademtechnieken en ingetogen zang gaan volgen bij Anna Majchrzak. En daar heb ik geen spijt van!

20130808-195549.jpg
Op haar eigen rustige wijze heeft deze frêle verschijning ons in die ene dag heel veel bijgebracht. Af en toe kregen we de slappe lach van de oefeningen.

20130808-200502.jpg
Snuivend door je neus zingen bijvoorbeeld. Of met je kont omlaag en je stuit naar voren zingen. Zie je het voor je? Wat me echt aansprak was gemeen heksig zingen, heerlijk om anderen mijn geluid te horen maken! Er zijn wel een paar kwartjes gevallen bij dit Heksje.
Deze heerlijke dag hebben we afgesloten met het gezamelijk zingen van ingetogen religieuze liederen. Vierstemmig of in canon.

20130808-193734.jpg
Mijn tent is weer opgedroogd, ik heb het water tussen het grondzeil en het plastic weggooifolie min of meer opgedweild. Morgen is er weer regen voorspeld, dus het was water naar de zee dragen deze actie.
Vanavond ga ik weer naar het theater, Tromvrouw treedt op, ik ga haar aanmoedigen! Daarna gaan we weer uit hier op het terrein. Heerlijk! Daar knapt een mens van op…..

20130808-203407.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s