Blog nummer 300!!! En het gaat weer nergens over! De kunst van sober reizen en van niets iets maken……

lekker eten met vrienden

Voorafjes

Vandaag ruim ik de laatste kampeerspullen op. Ongelofelijk, dat ik het binnen een week heb volbracht. Het heeft wel eens driekwart jaar geduurd, voordat ik dat voor elkaar had. Lang niet gek. Zou dat ook een gevolg zijn van het slikken van LDN? Minder vaak griep en sneller vakantiespullen opruimen…..

Molly Ackerman, artist, beautiful woman

Prachtige foto van True!

Het drukt me wel met de neus op het feit, dat ik altijd de duvel en zijn ouwe moer meesjouw. Tien hoeden, een mediterende kikker, teken- knutsel- en schilderspullen. Kristallen schedels.

Toen ik nog met een rugzak rondtrok was het al niet anders. Een compleet opvouwbaar poppentheater, dwarsfluit, schmink, een zeer ingenieuze garderobe en eten toverde ik tevoorschijn alsof het niets was. Midden in de Schotse Hooglanden. Mensen hebben zich altijd verbaasd over dit fenomeen.

Afbeelding 8 Afbeelding 7

Tijdens mijn studie theaterwetenschappen bezochten we nog eens alle oude theaters, soms niet meer dan een hoop stenen, tijdens een grotendeels gesubsidieerde rondreis door Griekenland. Heks had vier koffertjes bij zich, aflopend in grootte. Van klein tot piepklein. Hieruit kwamen de meest uiteenlopende outfits tevoorschijn. Voor elke dag iets anders door middel van listige combinaties.

Nu reis ik met een auto, dat schept onbeperkte mogelijkheden. Had ik vroeger 1 magische hoed bij me, waar je wel acht modellen van kon vouwen, nu neem ik gewoon tien hoeden mee. Een een enorme tent. En een berg kleren.

Nadeel is dat gesleep. En het feit, dat je het ook weer allemaal moet opruimen.

jonge vrouw, man in Balinees shirt

Blonde Buurman en prachtige dochter

Er zijn mensen, die heel anders door het leven gaan. Ze nemen slechts het hoogst noodzakelijke mee op hun levensweg. En op vakantie. Leven in een nagenoeg leeg huis. Zeggen geen woord teveel. Heks heeft er altijd stille bewondering voor. ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’, denkt ze dan. En kijkt naar de ongelofelijke teringzooi om zich heen.

Frisse Friezin

Frisse Friezin

Maar ook dit minimalisme is niet zaligmakend. Heb je wel eens geprobeerd te flirten met een minimalist? Het is niet te doen. Flirten met de bijbehorende sappige rijke woordenstroom slaat dood op een muur van geen woord teveel.

buienradar wordt geraadpleegd...Parapluutjes op

Parapluutjes op

Gisterenavond at ik  met vrienden bij Blonde Buurman en zijn vrouw, Frisse Friezin. We werden ongelofelijk in de watten gelegd. Het weer werkte niet helemaal mee, dus zaten we op een gegeven ogenblik met parapluutjes op te barbecuen. Het leverde prachtige fotomomenten op. Heks maakte een hele mooie opname van True. Goh, wat zit ze lekker te kijken in de lens….

Afbeelding 2 Afbeelding 1

Lang, heeel lang geleden hadden Heks en Blonde Buurman verkering. Als we samen op stap gingen, beleefden we van alles. Vond de Heks. Ik vertelde de meest fantastische verhalen hierover aan wie het maar wilde horen. Buurman stond er dan bevreemd bij te kijken. ‘Was ik daarbij?’, vroeg hij vertwijfeld. ‘Heb ik dat ook meegemaakt?’ Hij herkende de situaties nauwelijks. Zijn perceptie van het leven was totaal anders.

vrouw onder paraplu, lachend

Heks zit droog!

Een belangrijk verschil tussen ons was dit: Blonde Buurman ging bij voorbaat uit van het slechtste scenario in het zich ontvouwende leven. Heks zag alles mooier dan het was.

Zoals altijd ligt de waarheid in het midden. Het kan vriezen, het kan dooien. Intussen is dit heksje goed geland op deze blauwe planeet. De schellen van ontkenning is zijn van haar ogen gevallen. Oh, wat is het leven zuur soms. Of bitter. En ook: Heb je het ooit zo zout gegeten?

Er schuilt veel geluk in het er gewoon zijn. Niet het slechtste verwachten of een roze bril opzetten, maar met je eigen lede ogen de zon in het water zien schijnen. En daar dan een snorkend hondje in te zien opduiken, verbeten zwemmend met een bal. Yes!

twee prachtige vrouwen

True en Heks

Foto’s van Heks en Rik van Boeckel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.