Drieluik Deel 2; Een verrassende kennismaking met een bijzondere muziekstijl tijdens Surfrock Battle in Maloe Melo, Amsterdam. Hyperblaster Surfcowboys terechte winnaars van deze battle…….

Maloe Melo Maloe Melo

Zondagavond proef ik een beetje van een muziekgenre, dat mij tot nu toe grotendeels is ontgaan. Surfrock.  Natuurlijk heb ik wel eens dergelijke geluiden voorbij horen komen, maar dat het hier een levende en dynamische muziekstijl betreft is nooit eerder tot me doorgedrongen.

Hartstikke leuk, die Surfrock. Heks is fan. Vooral van de Surfcowboys en met name, omdat ze goed spelen niet verwarren met hard spelen. Dit in tegenstelling tot de band met jonge jongens na hen. Daarbij voelde ik de gaten in mijn trommelvlies vallen.

Alex Hendriksen

surfrock battle, Maloe Melo, surfrock battle, Maloe Melo surfrock battle, Maloe Melo

De avond vindt plaats in een hele oude Bluestent: Maloe Melo. Chet Baker heeft hier nog gespeeld! Heks is er wel eerder geweest.

Vier bands gaan strijden om de felbegeerde prijs: Een optreden op North Sea Surfrock. De eerste club geeft flair aan hun performance door het dragen van maskertjes. De leadgitarist kruipt op zijn knieën naar de dames in het publiek. Muzikaal is het wat mager, maar wel enorm vermakelijk.

surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboyssurfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys

Daarna komt Hyperblaster Surfcowboys. Zij stelen de show. De muziek  is boeiend, afwisselend. De derde band speelt te hard. De jongens zijn piepjong. Oma’s en opa’s vullen de eerste rijen. Waarschijnlijk hebben ze hun gehoorapparaten uitgezet, want ze houden moedig stand. Als laatste komt er een formatie met een grote knappe dame in een geweldige jurk aan de beurt. Zo’s stoer wijf spreekt natuurlijk enorm aan. Het wordt nog spannend!

surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys

surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboyssurfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys

IMG_2051

De band Hyperblaster Surfcowboys is uiteindelijk de terechte winnaar. Joepie. We springen allemaal een gat in de lucht als kersverse groupies. Ze geven nog een klein optreden als toegift. Wat leuk om getuige te zijn van het doorslaande succes van deze redelijk prille formatie. Van harte gefeliciteerd heren!

surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys surfrock battle, Maloe Melo, Hyperblaster Surfcowboys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.