Joepie! Vrijdag de dertiende! Eindelijk weer eens een onvervalste getalsode aan de Grote Moeder… En Kunst met enorme K. Anneke Elhorst gaat exposeren in Galerie Frederiek van der Vlist! Zeer de moeite waard……

Galerie Frederiek van der Vlist

Een cadeautje aan mezelf

Vrijdag de dertiende, hoera! Voor en heks een heerlijke dag. Ze loopt met haar zwarte kat door de stad te wandelen. Ze aait haar boskat. Hiermee eert ze eert de godin Freya in haar meest volmaakte getal: dertien. Dertien manen in het jaar van de maankalender. Deze dag kan niet meer stuk!

Anneke Elhorst, Stillevens

Het boek, een voorbeschouwing

Stilleven van Anneke Elhorst

DIT IS EM DAN: Stil leven

Tijdens mijn ochtendronde doe ik Galerie Frederiek van der Vlist aan. Mijn vriend, de galeriehouder, is druk bezig de laatste hand te leggen aan een tentoonstelling van Anneke Elhorst. Gisteren heb ik hem al geholpen zwarte doeken op een plankier te bevestigen. En deze plaat hout in de etalage te leggen. Au! Veel te zwaar natuurlijk voor krakheks.

Vandaag loop ik achter hem aan met een doek om de kalkresten van dit zwarte doek te vegen. Hij zet er nog even een stoomstrijkijzer op. Een verkalkt exemplaar…..

Katten zijn ook kunstzinnig....

Katten zijn ook kunstzinnig….

Anneke Elhorst

Steeds meer kleur in haar werk

Jaren geleden was ik op een grote kunstbeurs in Rotterdam. Schilder exposeerde daar, dus vrijkaarten! Mijn grootste talent… Ik hopte van kraam naar kraam met Fiederelsje, totdat ik in aanbidding voor twee kleine olieverfschilderijen bleef hangen. Ik kwam er nauwelijks van los. Wel twee keer ben ik nog terug gegaan, zo mooi vond ik het werk van Anneke Elhorst.

Anneke Elhorst

Strak en zacht

Anneke Elhorst

Eenvoud en toeval

Fiederelsje lag ook in aanbidding. Voor een beeld, een ware ode aan moeder aarde. Zij heeft het gekocht. Ik zie het wekelijks staan op haar salontafel. Heks had geen spaarpotje, dus ik genoot van dit heerlijke werk op afstand. Tot gisteren. Toen heb ik een minuscuul klein Elhorstje aangeschaft. Chinees schaaltje, olieverf op papier. Een ludieke actie, rondom het verschijnen van haar eerste boek. Dat boek heb ik nu ook in huis!

Aanstaande zondag wordt het boek officieel gepresenteerd tijdens een vernissage van haar werk in Galerie Frederiek van der Vlist. Als je geluk hebt kun je misschien nog een echte Elhorst in de wacht slepen. Klein of groot. Je moet snel zijn, want het is een stippenparade over het algemeen tijdens een opening van door haar geëxposeerd werk.  Dan kun je net zo gelukkig worden van pure schoonheid als deze Toverheks.

Anneke Elhorst

Het is slechts een greep

Anneke Elhorst

Heks houdt het meest van haar schaaltjes,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.