Kerstdiner in Huize Heks: Koreaans Fondue met vrienden en geliefden…….

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

Eerste kerstdag komt Steenvrouw eten met haar kinderen. En Frogs is van de partij. Cowboy heeft zich op kerstavond al gemeld. Hij brengt ook nog een paar vrienden mee, dus uiteindelijk zitten we met een hele koppel op elkaars lip in het overvolle kersthuisje van Heks. Steenvrouw komt heel vroeg om te helpen met al het hak- en snijwerk. We gaan Koreaans fonduen en dat vergt de nodige voorbereiding.

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

Frogs haalt Varkentje op en gaat lekker met hem op stap. Cowboy stofzuigt en verricht hand- en spandiensten. Zo is rond vijf uur alles klaar en kunnen we aan de borrel. Het wachten is nog op een allerlaatste gast, hij heeft zichzelf meermalen uitgenodigd, dus hij heeft er vast zin in. Maar verschijnen doet hij niet…..

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefdenkerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

Zo rond zeven uur zitten we rond de enorme keukentafel. De grote fonduepan sist en borrelt. Je kunt er zowel op grillen als in koken. Laatste in bouillon. Al snel is iedereen druk bezig om te experimenteren met dit onvolprezen apparaat. ‘Mmmmm, Mmmmmm’, klinkt het om me heen. De schalen worden schoon leeggeraapt. Uiteindelijk zijn er alleen nog een paar garnalen en groenten over. Dat wordt tot besluit allemaal in de resterende bouillon gegooid: Een heerlijke soep voor later.

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

Als we de tafel hebben afgeruimd arriveert onze laatste gast. Hij vindt de hond in de pot. Gelukkig is er nog wat soep en een heerlijk toetje. Daar moet hij het mee doen. En met onze plagerijen: ‘Ha, de afwasser is er!’ ‘Precies op tijd!’ En meer flauwe grappen…..

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

We gaan lekker onder de kerstboom een beetje nakletsen. Heks is intussen totall loss van alle inspanningen. Tot vandaag kan ik mijn nek niet bewegen. Volledig vernacheld door al dat gesjouw. Maar het was een geweldig etentje! Beslist voor herhaling vatbaar! En die herhaling is morgen alweer. Met mijn neven en nichten……..

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

kerstboom, kerstdiner, kersthuis, kersttafel, opgemaakte tafel, vrienden en geliefden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.