Vuurwerk en hondjes, ontmoeting met lichtbol als stille getuige, geluk is hier en nu. De laatste dagen van 2013 vliegen voorbij!

hond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orbhond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orb

Rond de jaarwisseling is het uitlaten van een hondje een hele kunst. Het gehoor van onze viervoetige vrienden is oneindig veel scherper dan dat van ons. Heks schrikt zich al regelmatig een ongeluk van een de enorme illegale knallen, die links en rechts opklinken uit stadsparken. Hoe moet het dan wel niet zijn voor mijn trouwe kameraad?

hond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orb

Vandaag gaat het nog wel. Vanmiddag regent het gelukkig. Dat vrijwaart de parken van knallende hangjongeren. Ik besluit naar Het Leidse Hout te rijden. Daar is het hopelijk nog redelijk rustig. En inderdaad. Op geknal in de periferie na is het er stil en druilerig. Ysbrandt is door zijn jachttraining schotvast, dus al snel loopt hij lekker te snuffelen. We doen een spelletje met de bal. We lopen nog een stukje….

hond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orbhond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orb

Plotseling komt ons een heel leuk hondje tegemoet. Zonder staart! Ik raak aan de praat met haar baasje en al snel zijn we in een prettig gesprek gewikkeld. Wat een aardige dame! We hebben een klik.

‘Kom je hier vaker? Ik heb je nog nooit gezien!’ zegt Heks. De vrouw vertelt, dat ze nog maar een paar maanden in deze omgeving vertoeft. We zullen elkaar vast weer tegenkomen!

hond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orbhond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orb

Ik leg hen vast op de gevoelige plaat. Wat een plaatje!

Zo zie je maar weer: Zelfs op een dooiige dag in een druilerig bos, met op afstand een lokale wereldoorlog aan geluiden, heb je de leukste ontmoetingen! Happiness is here and now, zingen de nonnetje in Plumvillage. En zo is het. Nergens anders. Althans, voor zover ik weet…..

Later bekijk ik de foto’s en zie op de laatste twee een gigantische lichtcirkel. Een reuze Orb? Een stille getuige? Het lijkt een visuele bevestiging van een gouden ontmoeting….

hond, zonder staart, vrouw, lichtbol, Orb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.