Rijdende rechter gluurt over muren naar boze buren. Persoonlijk heb ik meer last van de gevolgen van een uitspraak van de stilstaande rechter. Betreffende Woningbouwvereniging Portaal met z’n zelfverrijkingspraktijken en bonuscultuur. Heks wordt geplaagd door Mannetjes!

images-213b28813_rijdende_ rechter

Ik word wakker voor de televisie: De rijdende rechter. Het gaat over buren en muren. Lelijke hoog opgetrokken en bovendien gevaarlijke oude brokkelmuurtjes. Volgens de ene buurman. Een ander vindt dit juist weer authentiek. Er zijn nog meer buren van de partij. Eentje heeft op de lelijke of prachtige muur een houten schutting geplaatst. Tot grote ergernis van buurman nummer 1. Laatste schijnt met iedereen ruzie te hebben…….

images-212

De boze buurman geeft geen krimp. Er wordt zelfs weinig overtuigend gehuild door de andere buren, maar het helpt niet. Hij vindt zijn lelijke witgekalkte binnenplaats een voorbeeld voor de buurt. Hij heeft allerlei eisen, maar ik kan het niet verstaan. Mijn hulp is aan het stofzuigen. De thuiszorgorganisatie heeft een lieve dame gestuurd als goedmakertje. Hoera! Kan ze mooi een paar ramen zemen. Kan ik weer naar buiten kijken!

images-211images-217images-218images-216

‘Mevrouw, er staat een man op uw balkon. Of u eventjes de boel leeg kunt ruimen.’ Ik kijk mijn hulp perplex aan. Wat krijgen we nu weer? Als ik een kijkje ga nemen, zie ik dat er inderdaad een kerel aan mijn balkon hangt. Op een ladder. Ook staat er weer een steiger in de benedentuin. Een slecht voorteken……

‘Ik moet het plafond van uw balkon verven,’ verklaart de man. Ik kijk hem glazig aan. ‘Hoezo? Dat onderdeel van mijn balkon is al ruim dertig jaar kaal beton. Ik zie totaal het nut niet in van deze actie.’ ‘Het moet van Portaal, mevrouw. Die hebben ons deze opdracht gegeven.’

Unknown-58 Unknown-59

Portaal heeft van de gewone stilstaande rechter op zijn donder gehad. In plaats van in betaalbare woningen te voorzien voor mensen met een klein inkomen, maken ze fors winst op hun projecten. Het is gewoon een vies vuil inhalig bonusbolwerk geworden. Zoiets als de gemiddelde bank. Idiote salarissen aan de top. En flutproducten aan de basis. Sociale woningbouw door asociale geldwolven? Ja, dat is de tendens in onze Huidige Hollandse Bananenrepubliek!

images-219 images-220

Ik denk dat al die ongevraagde ‘verbeteringen’ aan onze woningen voorkomen uit de gerechtelijke uitspraak. Portaal probeert zijn leven te beteren. Althans: Het probeert die indruk te wekken. Zo krijgen we nieuwe ramen en deuren waar we niet op zitten te wachten: De oude sluiten nog perfect. En ook worden de plafonds van onze balkonnetjes geverfd.

images-221

Visueel aantrekkelijker als je op je rug ligt te zonnen misschien? Dat is het enige voordeel, dat ik eraan kan ontdekken. Nadelen genoeg overigens: Ik word mijn huis ingejaagd op een mooie zonnige voorjaarsdag. Ik word geacht mijn balkon leeg te ruimen. Wat blijft staan wordt ondergespetterd. Dat laatste weet ik niet zeker natuurlijk. Het is meer een gok. De goedkope mannetjes van Portaal maken er vaak een zootje van. Dus waarom nu niet?

Unknown-57  Unknown-56Unknown-55

Op televisie loopt Meester Visser met zijn hoedje parmantig op zijn ijdele snorkop te paraderen langs de muurtjes van boze buurtjes. Hij steekt zijn bourgondische buik vooruit en prikt met die valhelm tegen de verschillende bouwsels als om ze te testen op veiligheid. Ik kan nog steeds niet verstaan wat er allemaal wordt beweerd. Wel is duidelijk, dat de uitkomst niet bevredigend is: Mensen zijn teleurgesteld. Idiote eisen zijn niet ingewilligd……

Muren en buren. Privacy. Irritatie over smaak en witgekalkte wansmaak. Maar over smaak valt toch niet te twisten? Was het maar zo gemakkelijk. Helaas wordt er voortdurend over smaak getwist. Met name door buren. Muren van onbegrip trekken we op om ons te beschermen tegen de wansmaak van de gemiddelde beste buur. Die nog altijd beter is dan een verre vriend…

images

Uiteindelijk kunnen we elkaar niet meer luchten. We ergeren ons aan wat we nog zien van de ander….. De muren worden opgehoogd in plaats van geslecht……

Verandering van spijs doet echter eten. Dus een keertje proeven wat de ander op ons bordje gooit dan maar

images-215 images-214

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.