ALTIJD AL EEN OUWE BOK WILLEN ZIJN, MAAR NU IS ER TOCH IEMAND, DIE DE HONNEURS VOOR ME WAARNEEMT….

Vandaag ben ik dan eindelijk weer in actie gekomen. Opgestaan en het beestenspul gevoederd. En vervolgens met Ysbrandt op stap, richting Zoetermeer, naar acupunctuur. Mijn acupuncturist is de allerbeste, daarom ga ik ook geen reclame voor hem maken. Hij kan de wachtlijsten nu al niet aan. Ik was in elk geval erg blij, dat deze afspraak al gemaakt was, kom er maar eens tussen! De ravage in mijn lijf na de griep is te vergelijken met New Orleans na Katrina…. er moeten nodig herstelwerkzaamheden woren verricht, anders blijf ik de hele winter in de mat.

WAT EEN LEKKER KERSTMANNETJE
KERST BIJ DE ACCUPUNCTURIST

Mijn acupuncturist weet van wanten. Hij had vandaag een behandeling bedacht in 3 fasen. Eerst de MORA therapie, je zit dan met je voeten op een koperen plaat en in je handen heb je koperen staven. Hokuspokus en Piep piep van het apparaat: Je bent weer als nieuw. In feite komt het erop neer, dat je met dat apparaat verstoorde patronen in het lichaam kunt uitlezen en geharmoniseerde patronen terug het lichaam invoert.

PARMANTIG
CLOSE UP

Stap twee waren naalden in polsen en voeten, een zogenaamde wondermeridiaan. Je ontsluit als het ware de hoofdwegen van het lichaam, om hulptroepen en goederen sneller ter plaatse te krijgen.

En tenslotte nog een sessie naalden in mijn tenen. Au, au. Hiermee beoogt hij een mysterieus doel, namelijk het immuunsysteem op heel diep, embryonaal niveau aanspreken. Als een zaadje in een eitje komt, ontstaan er eerst vanuit 1, 2 cellen. Dan 4 en vervolgens 8. Deze eerste cellen zijn van wezenlijk belang in deze priksessie. Hier begint het allemaal. Ja, zul je zeggen, wat een gelul. Die cellen zijn allang vervangen door andere cellen, kijk nou eens even goed uit je doppen.

In de accupunctuur kan dit lekker toch. Het zijn niet letterlijk die cellen, maar wat ze vertegenwoordigen. Dat is nog steeds aanwezig in je lijf. Op een veel subtieler niveau, dan bloed, zweet en slijm/tranen. Maar ach, er zijn zoveel dingen in het lichaam aanwezig, die voor de ogen verborgen blijven. Als heks weet ik daar alles van. Meridianen uit de accupunctuur kun je overigens met contrastvloeistof gewoon aantonen. Zo is het dan ook weer.

HOT
EN KERSTVROUWTJE…

Met de naalden in mijn voeten lig ik intussen in een boek van Ken Wilber te lezen. Hij heeft het over het niet afgescheiden zelf en noemt dat god. Leuk voor een Boeddhist… Thay heeft het er ook altijd over, dat we afmoeten van het afgescheiden zelf. Weg met het idee, dat we beter dan, slechter dan of minstens even goed zijn als de ander.  We zijn meer de ander wel dan niet. En we zijn wolk, bloem. Mensen opgebouwd uit niet-mens-elementen…. Gedachten dwarrelen als sneeuw door mijn hoofd, smelten…. Ik dommel weg.

MET STRIKJE
LEUKE MUTS

Het is altijd een feestje om naar mijn vrienden te gaan, de acupuncturist en zijn vrouw. Zij is een ongelofelijk heksje, net als ik. Ik zit haar altijd vreselijk van haar werk te houden, als ik daar ben. We praten helemaal bij over heksendingen en dieren en wat al niet.

AU, AU, AU
STAP 3: NAALDEN IN TENEN,

Vandaag hadden we het over het volgend fenomeen.  Je wilt iets heel graag, of je bedenkt iets, maar het komt er niet van. En dan doet iemand anders dat en dan is het ook goed. Ik wilde bijvoorbeeld beeldhouwster worden, zo’n 10 jaar geleden. Ik zat al in zeepstenen te hakken, had een lawaaiatelierplek geregeld en toen hielden mijn armen ermee op. Jaren later leerde ik Steenvrouw kennen, we zijn nu dikke vriendinnen. Ik geniet van haar gehak. En schrijf daar dan weer gedichtjes over. Of het bejaardenpopkoor in Amerika: Young at heart. Dat wilde ik ook opzetten in Nederland, maar ik kreeg als bonus die whiplash… Dus dat kon ik ook wel wel vergeten…Nu heb ik pas geleden de vrouw ontmoet, die dat in Nederland heeft opgezet. Super!

ZO KAN HET OOK, op elk blaadje staat een lieve tekst van een cliënt, ook van mij
KERSTBOOM

Mijn vriendin had ook voorbeelden te over. Zo gaat dat. Je denkt zo’n geweldig individu te zijn, maar in feite leef je door en in elkaar. Nou ja, als ik het mijn ego moest hebben, amoebe, dan was ik er waarschijnlijk triest aan toe. Juist dit interzijn, dit intens genieten van alles wat je medemens bereikt, maakt het leven zo leuk. Heerlijk vaak.

Zo was mijn uitstapje vandaag weer heel inspirerend.  Een medisch uitstapje wel te verstaan, hoewel, vanaf 1 januari is accupunctuur een luxeproduct en gaan we 21% BTW betalen voor deze luxe…Dan ga ik er vast nog meer van genieten!! Zo werkt dat toch?

WAAR IS NOU DAT GROENE BLAADJE???
OUWE BOK

Op de terugweg ben ik nog even langs geitenboerderij Het Geertje gereden voor appel/perensap. De geiten stonden relaxed in de stal, allemaal ongetwijfeld zwanger. De bok stond er tevreden tussen te stinken. Zijn jaarlijkse taak zat erop. Hij was nu alleen nog maar geïnteresseerd in eten, want het gaat zo’n bok ook niet in de koude kleren zitten, zoveel geiten. Gelukkig voor hem genoeg groene blaadjes…..

BEH BEH BEH
WALHALLA VAN DE BOK

Een goed uitje eindigt natuurlijk met een goed maal. Ik heb dan ook maar weer eens gekookt. En omdat er van alles op moest, na die griepweek, heb ik zowel andijviestampot als boerenkool gekookt. Zo.

Ik heb een grote vriezer…

Ook deze heerlijke dag met enige actie is alweer voorbij. Ysbrandt ligt tevreden op een kluifje te kauwen. De katten liggen her en der in hangmat of op kussentjes in de vensterbank. De klok op de Lange Mare slaat 11 uur. Het is mooi geweest…..

WAUW
DE WINKEL VAN HET GEERTJE WORDT STEEDS GROTER EN MOOIER

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.