Een listig soepje voor je lever…..

Een vegetarische Dahl soep om de kerstdagen te overleven:

Bak 6 uien in een ruime hoeveelheid Ghee. Die Ghee is wel een beetje het geheim van de smid met dit soepje. Laat de uien doorbakken tot ze net niet verbrand zijn en gooi het hele goedje apart in een schaal. Vervolgens in een vijzel een kruidenmengsel naar keuze fijnstampen. Heel goed hierin zijn: Mosterdzaad, korianderzaad, komijn, pepertje, gember, cardamon. Onontbeerlijk is Curcuma ofwel geelwortel. En laat dat nu ook een kruid zijn, dat de lever geweldig  ondersteunt! Niet verkeerd tijdens de feestdagen…..

Doe in een grote pan wat Ghee, een paar tenen knoflook in stukken en later het kruidenmengsel. Even laten roosteren en dan een paar liter vegetarische bouillon erbij. Een pak rode linzen wassen en toevoegen. Wortel, knolselderij, bleekselderij, bloemkool, broccoli en spruitjes toevoegen. Even laten garen. Vuur uit en dan pas het uien/gheemengsel erbij voegen. Roeren verse koriander erop en smullen maar.

mosterdzaad,korianderzaad en cardamon

mosterdzaad,korianderzaad en cardamon

geelwortel en oranje linzen

geelwortel en oranje linzen

pas aan het eind de uien/ghee erbij

pas aan het eind de uien/ghee erbij