Heks zingt sterren van de hemel met projectkoor. Lichtbollen vullen de ruimte. Cowboy is er ook. Met mijn moeder. Niets zo sexy als een zorgzame man!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze hele week staat in het teken van zingen. Maandag heb ik een heerlijke dag Indiaas gezongen. dinsdag ga ik dan toch eindelijk eens oefenen voor het concert met mijn projectkoor. Woensdag hebben we de eerste uitvoering. En vandaag de tweede.

IMG_4849IMG_4857

Woensdagmiddag tegen drieën meldt Cowboy zich bij huize Heks. Hij komt ’s avonds luisteren. Samen met mijn moeder! De schat haalt haar op en brengt haar weer thuis. ‘Je geeft haar wel een arm, hoor, ik wil niet dat ze valt over één of ander richeltje!’ Mijn moeder heeft net een kleine operatie aan haar oog achter de rug, dus voorzichtigheid is geboden. Gelukkig hoeft ze geen lampenkap op haar hoofd, zoals mijn hondje……

Heks heeft een enorme pan Bouillabaisse gekookt. Hij is geweldig goed gelukt. Zo eten we heel vroeg en heel lekker. Daarna hijst Heks zich in haar zangpakje. Trekt een panty aan en hoge hakken. Pakt bril en partituur. Op mijn elektrische vouwfiets ben ik in no time bij de Petruskerk aan de Lammenschansweg. Een foeilelijke kerk uit het Rijke Roomse Leven. Maar nu failliet. De penningmeester is er een paar jaar geleden met de poet vandoor gegaan. Ja, van je geloofsgenoten moet je het ook niet altijd hebben…… Slechte mensen kom je overal tegen……

IMG_4852

Mijn vriendin is er al. We krijgen instructies over de gang van zaken gedurende de avond. Dan volgt er een generale repetitie. Het klinkt erbarmelijk slecht. We raken de kluts kwijt. Ik zie de solisten verschrikt kijken. Wat is dit voor een koor? Ze bakken er niets van.

Maar onze dirigent blijft vol goede moed. Opgewekt springt hij op en neer en zwaait met zijn armen. Geen paniek. Volgens hem komt het allemaal goed. Niet veel later stroomt de kerk vol. Ik gluur over het balkon op zoek naar mijn fans. Na een tijdje krijg ik hen in de gaten. Cowboy en mijn moeder zijn druk in gesprek. Ik weet hun aandacht te trekken. We zwaaien. Ha, leuk dat ze er zijn!

IMG_4858IMG_4859

Voor de pauze zingt Opus Quatro de sterren van de hemel. Wij zijn pas na de pauze aan de beurt met ‘Misa Criolla’ van Ariel Ramírez. Het is nog een hele ingreep om ons vanaf het balkon geruisloos naar het podium te dirigeren. Heks loopt natuurlijk helemaal aan de verkeerde kant. Snel sneak ik over het podium en voeg me tussen de alten.

IMG_4860

Ons optreden duurt maar twintig minuten, maar we worden bejubeld door onze fans. We geven zelfs een toegift! Lacherig genieten we van ons succes. Het ging weer veel te snel voorbij. Maar gelukkig mogen we nog een keertje!

Cowboy begeleidt mijn moedertje naar huis. Later voegt hij zich bij me. Heks is moe, maar ook nog heel wakker. Ik heb veel te veel koffie gedronken vanavond. We kletsen nog een beetje na, het hondje moet nog even naar buiten. Mijn lief brengt acht vuilniszakken naar de hoek van de straat.  ‘Dank je wel. lieve Cowboy, voor je goede zorgen vanavond. Je bent een engel!’ fluister ik in zijn oor. Niets zo sexy als een zorgzame man!

IMG_4848

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s