Heks is eindelijk gearriveerd in het klooster. De ontvangst is hartelijk. Met mijn laatste krachten richt ik mijn kampeerplek in. Heerlijk weerzien met oude bekenden!

MAANDAG 2 JUNI, VIER UUR IN DE MORGEN!!!!

20140604-164343-60223248.jpg

I have arrived, I am home! Na twee dagen rijden is het me gelukt om die enorme berg teringzooi bijna twaalfhonderd kilometer te verplaatsen…. De ontvangst was hartelijk! Een lieve non vulde geduldig alle ontbrekende gegevens in. Ze bood zelfs een plek in een pension elders aan. Daar zou ik zelf kunnen koken, er was ook een koelkast.

20140604-164453-60293218.jpg

Maar ja, het idee al die spullen voor niets te hebben meegesjouwd… Ik moet er niet aan denken.Bovendien hangt er een ander prijskaartje aan. En dat zit er niet meer in……Dus zit Heks tevreden in haar tent.

Ze heeft een passerend mannelijk lid van de lekenorde in de kraag gevat en hij heeft al die troep voor haar naar de kampeerplek verplaatst. Met kruiwagen. Over bobbelig terrein.

De plek waar de alleenstaande dames verkeren is aangenaam. Beter dan vorige keer. Geen brullende kikkers in de Lotusvijver vlak naast me. Kwinkelerende vogeltjes, dat wel. Ze beginnen vroeg! Oh, oh, dat buitenleven. Fantastisch, maar niet voor de slechte slapers onder ons……

20140604-164642-60402680.jpg

Tot mijn grote vreugde zag ik wat oude bekenden. Twee kunstzinnige vriendinnen uit Noord-Holland. Ik heb heb al vijf jaar niet gezien. Maar deze keer zijn ze er weer bij! ‘We gaan weer een atelier inrichten’ fluistert 1 van hen in mijn oor, terwijl we luchtbedden opblazen met mijn elektrische pomp. Een gewild leenartikel in dit op eenvoud gebaseerde oord. Zo zie je. Ik sjouw niet alleen voor mezelf, maar voor de hele Sangha!

Een ander bijzonder weerzien is met 1 van mijn vroegere kwelgeesten. Deze dame heeft me ooit achtervolgd met betweterige wijze raad. Gek werd ik ervan. Maar kijk nu eens: We vliegen elkaar voorzichtig om de hals! Oprecht blij elkaar weer te zien.

20140604-164822-60502990.jpg

Straks gaat het echt beginnen. Alles is anders deze keer, want het klooster zit midden in een grote verbouwing. Velen zijn ondergebracht in de andere Hamlets. Eerst moet ik onderhandelen over de prijs. Ik heb geen zin de volle mep te betalen, zoals de vorige keer, terwijl ik niet mee kan eten.

Maar zoals docter Phil zegt: bij onderhandelen moet je uitgaan van wat de tegenpartij wil. Ik wil verse groenten en fruit zonder toevoegingen van wat dan ook en een mogelijkheid mijn voedsel koel op te slaan. Zij willen geld. We kunnen elkaar vast ergens vinden…….

Maar nu nog eventjes slapen. Hoop ik……..

20140604-164959-60599144.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.