WITTE HEKSEN, ZWARTE HEKSEN… NIETS MENSELIJKS IS ONS VREEMD…

Dat wordt een heel GOED soepie

Ik ben GOED bezig….

Er is een dunne scheidslijn tussen witte en zwarte magie. Dun maar haarscherp. Aan de ene zijde vind je onbaatzuchtigheid en aan de andere alles ter meerdere eer en glorie van het afgescheiden zelf, eigenbelang dus. Het overgangsgebied is tricky. Je denkt iets onbaatzuchtigs te doen, althans, dat maak je jezelf  WIJS. Maar het tegendeel is waar:

Je probeert indruk te maken, je hebt het over het hoge niveau, waarop je werkt bijvoorbeeld. Of je geeft iemand allerlei ongevraagde paranormale adviezen.  De vermenging van heksenvakmanschap en eigenbelang is een gevaarlijke combinatie.

de GOEDHEID zelve

Effe een GOEIE aanloop nemen….

Bescheidenheid, je bewust zijn van hetgeen je allemaal niet weet, dienstbaarheid, dat zijn passende eigenschappen voor een heks. Helaas is een een ego zo groot als een gymzaal bepaald geen uitzondering in heksenland. Ik ben er net weer met 1 geconfronteerd en ik zit nog na te suizebollen van woede.

Dat komt GOED over...

Heksencharme

 

De dag begon al niet best met mannetjes op de stoep. Ze kwamen m’n toiletmuur er weer uitslaan. Nu was ik die afspraak helemaal vergeten. Ik had de wc opgeleukt met een kerstdorp, in een poging om het broddelige tegelwerk aan het oog te onttrekken. Dat moest er allemaal weer uit. Vervolgens maakten ze in tijd van een uur een ongelofelijke bende.

Ze vonden wel de oorzaak van de lekkage, althans 99% zeker. Maak ik me toch nog zorgen over die ene procent. Bij woningbouwvereniging Broddel kijk ik nergens meer van op. Die muur is er al 3 keer uitgemept. En nog is het niet af.

Na deze vliegende start moest ik naar mijn huisarts. Ik heb de beste van de wereld, maar je zit altijd minstens een uur te wachten. Hij neemt de tijd…. Bij hem ben ik nog nooit de deur uitgegaan met het gevoel niet gehoord te zijn. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boekje van Jan Bor: Wat is wijsheid? Een filosofische zoektocht. Dat las ik in de wachtkamer. Een mens, die denkt wijs te zijn is in elk geval een dwaas maak ik op uit het betoog. Dat onderschrijf ik volledig.

Deze gedachten borrelden nog wat door, nadat ik weer naar huis fietste met Ysbrandtje trouw dravend naast mij. Ik besloot even bij het spirituele boekhandeltje langs te gaan, echt mijn favoriete boekwinkel… Ik maakte een praatje met de eigenaar en beloofde hem een uitnodiging te sturen voor mijn blog. Met name ook om aan zijn moeder van 86 te laten zien. Zij runt het winkeltje als hij in het buitenland verblijft. Met deze zeer krasse schat heb ik een hele goede band. En Ysbrandt helemaal! Hij krijgt snoepjes een knuffels en ik krijg heerlijke koffie. Vandaag was ze er niet en ik stond nog even wat in boeken te bladeren, toen er een man binnenkwam.  We raakten aan de praat, meer regel dan uitzondering in dit magische winkeltje.

lekker hartje

Lichtbollen om mijn hart!!!!!!

Ik vertelde hem over mijn blog en wilde hem al een uitnodiging sturen. Opeens nam het gesprek een rare wending. De man verhief zich boven de heks, hij werkte op heel hoog niveau. En hij zag, iets, dat ik niet zou herkennen: Ik had een enorme blokkade om mijn hart ! Nou, hij had in 1 ding gelijk, ik herkende het niet. Dat deed hem plezier, nu kon hij los, dacht hij.

Maar ik voelde aan m’n boereneksteroog, dat dit niet deugde. Iemand probeerde me hier iets in de maag te splitsen. Deze reageerde verkrampt en boos. Ik draaide mijn lijf van hem weg.  Hij was al bezig mijn hele leven te analyseren, ongevraagd, op luide toon. Stom genoeg ging ik van schrik nog in op een aantal opmerkingen, die hij maakte. Gelukkig realiseerde ik me heel snel, dat ik het gewoon moest afkappen en wegwezen. Bij dit soort heksengedrag is dat de enige optie. Hij riep me nog na, dat hij maar 5 minuten nodig had om het allemaal op te lossen, anders zou het heeeeeel moeilijk worden voor me. Yek.

Later heb ik hem en zijn bedrijfje nagetrokken op internet. Hij werkt met of voor een vrouw, die zich bezig houdt met aura-soma kunst. Aura soma werkt met flesjes gekleurd zand. Ik heb wel eens hele leuke Italiaanse dames ontmoet op een heksenseminar op de Filipijnen, die zich daarmee bezighielden. Deze dame doet van alles, ook iets met zogenaamde hartenergie-ster…Dat is vast heel goed tegen die blokkade, die ik geacht word te hebben….

Dit is precies hoe ook heel veel New Age mensen opereren. Wolven in schaapskleren. Er zijn ongelofelijke enge clubjes op de wereld, waar ze je eerst een probleem aanpraten en dan lossen zij het wel even op. Voor heeeeel veel geld. Zo slaan ze energetische haken in de ander en voor je het weet geraak je onder hun invloed…  Als je hun ongevraagde adviezen niet opvolgt ben je gewoon een stommeling en is het je eigen schuld, dat je bijvoorbeeld nog ziek bent…

Sukkel, je luistert niet. Dan moet je het zelf maar weten, eigen schuld, dikke

Compassie is een sleutelwoord

Lichtwerkers werken in het donker, onopvallend en onbaatzuchtig. Ze praten niemand een probleem aan, maar zetten de ander in hun kracht. De eigen kracht van die ander wel te verstaan.

Ze doen niets ongevraagd en zonder toestemming en geven al helemaal niemand het idee een sukkel te zijn, als ze iets mankeren. Ik heb met zulke integere mensen te maken gehad. Dus ik weet uit ervaring waar ik het over heb. Zij zijn ook mijn voorbeeld. Vaak noemen ze zich niet zodanig. Ik ken een prachtige lichtbrenger, die op het eerste gezicht overkomt als een geweldig boefje. En op het tweede gezicht ook. Sterker nog, hij wordt zelden ontmaskerd.

Ik geloof niet zozeer in goed en kwaad. Er is net zoveel te zeggen voor de fundamentele goedheid van de mens, als voor de zondige verdorvenheid. En ook schuilt In de beste mensen soms de grootste rottigheid (misbruik in kerk bijvoorbeeld) en hele duistere figuren doen soms plotseling iets volstrekt onbaatzuchtigs. (Schindler’s List) Een mooi symbool daarbij is het YinYang teken, met name die contrasterende stippen, licht in de duisternis, duister in licht.

Even een looping......

Zo gaat ‘ie GOED

Ik denk dat het keuzes zijn, je doet iets goeds of je gooit er met de pet naar. Wel lijkt het erop, dat als je een bepaalde keuze eenmaal hebt gemaakt, het de volgende keer gemakkelijker gaat. Het traject slijt uit, het patroon sluipt erin.  In geval van slechte keuzes: Voor je het weet lieg je of steel je bij voortduring. Het is dus best belangrijk om maar helemaal niet te liegen, als je een eerlijk mens wilt zijn.

Ook heb ik de indruk, dat een uitgesleten patroon van slechte keuzes de persoon zelf niet opvalt, het is normaal geworden. Ze verkeren werkelijk in de veronderstelling goed bezig te zijn of verGOEIlijken hun gedrag. De meeste mensen doen de ander per ongeluk pijn. Mensen met pijn doen pijn. Pijn veroorzaakt slechte keuzes.

WRAHAHAHAHAWRAHA

Nog even een rondje om de kerktoren, KERK IS GOED TOCH?

Dus fundamentele goedheid, helemaal fijn, maar die patronen kun je maar beter in de gaten houden. Vooral als iemand zichzelf heel hoog heeft zitten. Als de vos de PASSIE preekt…..

voor de goede verstaander

Thay kan prachtig kalligraferen

ComPASSIE is het sleutelwoord. Een centraal begrip in het Boeddhisme.  Boven mijn heksenketelkerstdorp hangt een tekst van Thich Nhat Hanh : UNDERSTANDING IS LOVE. Vaak is luisteren veel effectiever dan allerlei wijze raad. Lekker lui luisteren…… Zo gemakkelijk als wat, iedereen kan het….

dat ging niet GOED, ben ik nu slecht? Of slecht bezig?

OEPS