Kledingengel bezoekt Heks. Het is een oude bekende van me. Al jarenlang begeleidt dit magische wezen me door de outlet en uitverkoop…..

Vanmorgen krijg ik bericht van mijn kledingengel. ‘Heks, ga naar de outlet store en haal je hand door een bak kleding… Er ligt iets op je te wachten!’ Nou vooruit dan maar, ik kom er toch ongeveer langs. Ik steek mijn hand in een grote bak met afgeprijsde kleding en er hangt een prachtige jurk aan, werkelijk schitterend. Met borduursels en pailletten en een uitbundige print met vogels….

Tweehonderdnegenennegentig euro was de prijs . In een vorig leven, in een dure winkel. Nu een tientje. Zie ik het goed? Ja, echt waar.

Ik wurm me er in. Dat blijkt nog een hele klus te zijn en verklaart tevens waarom hij nooit is verkocht. Maar Heks is heel handig met onmogelijke kledingstukken. Als ik er uiteindelijk in zit past ‘ie als een handschoen! En staat fantastisch!

20131019-180442.jpg

20131019-180458.jpg

20131019-180516.jpg

20131019-180537.jpg

20131019-180543.jpg

20131019-180557.jpg

20131019-180606.jpg

Zo heb ik weer een aanwinst voor mijn overvolle kledingkast. Hier ga ik eens een listige combinatie mee bedenken. Jammer, dat het te fris is voor zoiets frivools. Ik ben op weg naar Amsterdam. Vanavond naar de film en morgen naar het Rijksmuseum. Heerlijk! Maar geen gelegenheid voor fluttigge kleding. Gelukkig heb ik een paar feestjes in het verschiet. Dus het komt goed……

Het is wel handig, zo’n engel. Al jaagt ie me soms op kosten. Maar over het algemeen heeft mijn wonderlijke begeleider begrip voor mijn financiële situatie. Dat in combinatie met een magneet in mijn hand voor zijden stoffen en sjieke prints maakt mijn kledingkast een waar Walhalla voor fashion freaks. En een stelende thuiszorg .

Gelukkig is dat laatste verleden tijd. Nog steeds schrik ik als ik iets niet kan vinden, die ervaring heeft er flink ingehakt destijds. In deze jurk had die vrouw zichzelf onmogelijk kunnen wurmen, bedenk ik me. Ik probeer me een voorstelling te maken van dat gemene Indiase propje in dit gewaad. Het idee is vermakelijk….
Gelukkig ben ik nu gezegend met een schat van een hulp. Zo eerlijk als goud en heel erg lief.