Amsterdam Light Festival trekt veel bezoekers, ook uit andere dimensies. Op bijna alle foto’s van Heks zijn Orbs te zien!

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

De zondag na de aftrap van het bedrijfje van Cowboy liggen we allebei onderuit. Mijn lief klapperend van de koorts. Heks heeft het gewone herstelgedoe na inspanning. Toch moet ik met het hondje op stap. Ik heb er helemaal geen zin in. Braaf doe ik een flinke ochtendronde. Gevolgd door een goeie namiddagronde. Het is vrij zacht buiten tegen die tijd. Er trekt een stroom bezoekers door het Wertheimpark. Allemaal fotograferende mensen.  Al snel staat Heks tussen hen in met haar telefoon te zwaaien.

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

Het is lichtfestival in Amsterdam. Een deel van de route loopt door de buurt van Cowboy. Vorig jaar heb ik ook al meegenoten van dit kunstzinnige festijn. Vandaag besluit ik een klein deel van de route te fietsen. Het is heerlijk weer. Ik heb echt niks beters te doen. Cowboy ligt te ijlen in zijn bed. Varkentje en Heks maken samen een uitstapje.

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

 

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

Mijn hondje vindt al die lichtinstallaties maar eng. Nerveus loopt hij bij me vandaan als we een van de kunstwerken naderen. Ik moet hem in zijn kladden grijpen, want hij raakt een beetje in paniek. Al die mensen, gekke lichtflitsen. Hij heeft een beetje last van staar, dit ouwe mannetje, dus wie weet hoe het er in zijn optiek uitziet. ‘Ys!’ brul ik regelmatig. Het is aan dovemansoren. Hij hoort me niet. Uiteindelijk doe ik hem maar aan de lijn. Zo kan ik op mijn gemak een filmpje schieten, zonder mijn hondje kwijt te raken in het gedrang.

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

Wat is het toch een leuk initiatief, dit festival. Vanuit de hele wereld worden kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen. Vorig jaar ben ik met één van hen Facebookvrienden geworden. Dit nadat ik een verhaaltje over hem geschreven had. Het rondje door de stad redt mijn dag. Heks knapt altijd op van Schone Kunsten. Het is voeding voor de ziel.

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

 

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

Daarom is het huidige regeringsbeleid ook zo triest. Alleen de geldwolven onder ons komen er goed vanaf. En juist zij zouden zouden blootstelling aan kunst heel goed kunnen gebruiken. Helaas maalt  deze groep over het algemeen niet om hun zieleleven. En dat is dan weer zielig.

Amsterdam Light Festival

 

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

Deze installatie kun je bedienen met je smartphone!

amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

 

IMG_7188 amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus, amsterdam light festival, lichtfestival, Amsterdam, lichtkunstwerken, Wertheimpark, hortus,

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.