Niet te geloven. Twee weken na de verkiezingen valt Ruttekutte toch nog door de mand in Nederland. Een gapende afgrond onder zijn voortrennende voeten. Al is de leugen nog zo snel…….. ‘De leugen regeert’ wordt hopelijk ‘de leugen regeert niet langer’. Psychopaat Rutte liegt over wat hij altijd heeft geweten. Waarschijnlijk heeft de man geen geweten. En mag je het een gewetenloze kwalijk nemen, dat hij vergeet, wat hij had moeten weten, terwijl hij geen geweten heeft? Heks vindt van wel. Gewogen en te licht bevonden! De ouderwetse brandstapel op met die leugens! Toch nog een paasvuur!

Vandaag krijg ik als eerste een kledder hagel op mijn tetter. De wereld kleurt wit. Heks’ neus kleurt rood. Vervolgens gaat het sneeuwen. Grote witte vlokken dwarrelen om mijn duffe hoofd. Terwijl de zon schijnt! Kermis in de hel!!!! Ik grabbel intussen net naar een dampende drol. Een onschuldig sneeuwvlokje valt precies op de excrement van mijn blaffende vent: Pasen 2021!

Gisteren en eergisteren was de stad afgeladen vol met winkelende wandelaars. En wandelende wauwelaars. En wauwelende shoppers. En rondhoppende hardlopers. En hardlopende doodlopers. De Coronakilo’s fier in de aanslag. De Coronakapsels schaamteloos dansend om argeloze hoofden…..

Heks is blij met deze rustige 2e paasdag. Het is wel koud, maar mijn asociale medemensen blijven in elk geval thuis.

Het is intussen april en ik heb nog steeds geen uitnodiging voor een vaccinatie gehad. Met kerst dacht ik: ‘Het gaat vast niet lang meer duren. Binnenkort heeft iedereen zo’n prik in zijn of haar klep.’ Helaas houdt de politiek zich in Nederland liever met andere dingen bezig. Liegen en bedriegen bijvoorbeeld. Daar gaat dan alle beschikbare energie in zitten. Geen wonder, dat er verder weinig gebeurt.

‘In plaats, dat ze nu zorgen, dat iedereen zo snel mogelijk een prik krijgt! Dan kan alles gewoon weer open. Hoef je ook al die maatregelen niet te handhaven…..’ moppert Heks tegen de Don. Helaas luisteren ze nooit naar mij. Het Nederlandse vaccinatietempo jaagt het schaamrood naar de kaken van ieder zichzelf respecterend politicus. Zelfs een leger slakken zou het beter doen.

Jammer, dat we geen zichzelf respecterende politici meer hebben. Laat staan politici, die elkaar respecteren.

Heks kijkt donderdagnacht naar het debacle in de tweede kamer. Het is precies zoals ik heb voorspeld. Rutte liegt zoals gewoonlijk tussen zijn tanden. Zijn varkensoogjes blikken doordringend in de camera. Intussen onnozel lachend om iets, dat helemaal niet grappig is.

Ik blijf de gehele nacht kijken. Ik zie een knorrige Rutte, als het toch niet helemaal gaat zoals hij wil. God, wat lijkt hij op een varken. Het is me nooit eerder zo opgevallen. Een boze big. Een nijdige bokkenlul met een mobieltje.

Heks is geen fan van Rutte. Ik vind de man een leugenachtige narcist. Geen land mee te bezeilen natuurlijk. Laat staan te bestieren. Hij heeft dat de laatste tien jaar afdoend bewezen. Hele volksstammen zijn door het beleid onder zijn beschamende leiding in de ellende gestort. Ik noem maar de toeslagenaffaire. Een overbodig bedrijf als de KLM heeft zijn Coronacompensatiegeld al lang binnen, maar die mensen hebben nog steeds geen knoop.

Kan Rutte geen functie elders krijgen? Zo ver mogelijk elders. In Verweggistan. Vuilnisman in Vladivostok bijvoorbeeld. Of Mannetje op de Maan. Dan is het vast zo gedaan met zijn onnozele gelach.

Heks heeft met verbijstering gekeken naar het ‘functioneren’ van onze democratie. Macht en tegenmacht. Ik vond het een hele leerzame nacht. Nooit drong het zo tot in de essentie tot me door, hoe onze democratie werkt. De sterke punten en de zwakke punten. Nooit realiseerde ik me ook zo tot in mijn tenen, hoe respectloos dat gelieg van die Rutte eigenlijk is. Hoe hij daarmee elke Nederlander persoonlijk in de bek pist.

Gelukkig ben ik niet de enige, die zich dit realiseert. De onbegrijpelijke populariteit van deze rasnarcist is eindelijk aan het tanen. Zijn eeuwige charmeoffensief schiet eindelijk zijn doel voorbij. Geen foto’s van een fietsende Rutte bijvoorbeeld, om zijn gelieg te compenseren. Want als je fiets lieg je niet? Dat is lang de insteek geweest.

‘Ook een fietsende premier kan liegen’ dringt nu door in de hersenpan van de gemiddelde Nederlander. En liegen is niet OK. Toch? Toch? Toch?

Niet te geloven. Twee weken na de verkiezingen valt Ruttekutte toch nog door de mand in Nederland. Een gapende afgrond onder zijn voortrennende voeten. Al is de leugen nog zo snel…….. ‘De leugen regeert’ wordt hopelijk ‘de leugen regeert niet langer’.

Nu kan Mark Rutte natuurlijk liegen alsof het gedrukt staat. Hij is zelf totaal niet onder de indruk van de aangenomen ‘Motie van Afkeuring.’ Ook de ‘Motie van Wantrouwen’, die het net niet gehaald heeft, raakt zijn kouwe kakkleren niet.

Rotte Rutte liegt over wat hij altijd heeft geweten. Waarschijnlijk heeft de man geen geweten. En mag je het een gewetenloze kwalijk nemen, dat hij vergeet, wat hij had moeten weten, terwijl hij geen geweten heeft?

Heks vindt van wel. Gewogen en te licht bevonden! De ouderwetse brandstapel op met die leugens! Toch nog een paasvuur!

OOK INTERESSANT OM EENS TE LEZEN: PSYCHOPAAT RUTTE