Cheer yourself up!!!!! Synchroniciteit ten top in een theekop….En eindelijk het filmpje bij het liedje van Frogs!!!!!

allemaal beeldschoon

Allemaal verschillend

Ongeveer een jaar geleden had de Heks een megabaaldag. Gezondheidstechnisch ging het slecht. Financieel was het roeien met riemen, die ik niet had. Ik had een hopeloze winter achter de rug met acht zware griepinfecties. Kortom, niets mee te beginnen….

voor de zwijmelaars onder ons....

Zo romantisch

Hoewel ik vrijwel blut was liep ik toch even de winkel van Terre des Hommes binnen. Dit inspirerende project kan al jaren op mijn steun rekenen. Als ik iets van waarde de deur uit doe, ja, het komt voor, zelfs ik gooi wel eens iets weg, breng ik het hierheen. Dit is niet zonder gevaar, want meestal neem ik dan ook weer iets mee naar huis.

lust ook wel een koppie

Schone jonkvrouw

Op deze druilerige dinsdag, zo ongeveer een jaar geleden, vond ik zes beeldschone theekopjes in het winkeltje. Gedoneerd door iemand met gevoel voor porselein, of door iemand met een blinde vlek voor de waarde van het servies van moeders…..

Voor een echte dame

Elegant en sierlijk

Terwijl de vrijwilligster de kopjes in kranten wikkelde, begon er een zinnetje in mijn hoofd te cirkelen. “CHEER YOURSELF UP! Drink uit een lekkere kop! KOP OP!!!” Helemaal in mijn nopjes, ondanks de voortdurende ellende in mijn bestaan, verliet ik het magische winkeltje. Ik verheugde me al op theedrinken met vrienden en geliefden uit deze kopjes. Voor iedereen zat er wel een mogelijk lievelingskopje tussen.

en een suikerpot, melkkan, schoteltjes....

Op de koninginnedagmarkt vond ik er nog een theepot bij

Op weg naar huis besloot ik een weblog op te zetten met als motto: Cheer yourself up. Jezelf aan je haren uit de modder trekken! Het gouden randje van de donkere wolk bezingen. Ik was duidelijk geïnspireerd door de gouden randjes op de kopjes….

favoriet bij de kikker

Frogs kopje

Diezelfde avond dronk  ik thee met X. Hij koos direct het aardbeienkopje als favoriet. Lekker knal. Echt iets voor een kikker. Vol enthousiasme liet hij me een nieuw nummer horen, dat hij die dag had opgenomen in een studio in Rotterdam. “Er moet nog wel het één en ander aan gebeuren”, zei hij, maar ik hoorde hem al niet meer. Met open mond luisterde ik naar de tekst van zijn  nieuwe creatie: ‘Cheer yourself up’ klonk het door de boxen. ‘With honey in the CUP……..’

heel chique

Parelmoerglans

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over synchroniciteit gesproken….. Ter plekke wist ik dat mijn idee vrucht zou gaan dragen. Ik had nog wel wat tijd nodig om het te realiseren…

Het liedje was de eerste link, die ik plaatste op mijn blog. En het is vooralsnog de meest aangeklikte link. En terecht! En dan eindelijk het bijbehorende filmpje! Kijk die X eens lekker swingend bezig zijn!

Het filmpje is opgenomen door Puerto Latino TV. Een zender, waar Frogs regelmatig gevraagd wordt op te treden. Hij is wereldberoemd aan de andere kant van de aardbol! Vanwege zijn verdiensten kreeg hij dan ook een onderscheiding…. Super! Gefeliciteerd Frogs met je welverdiende prijs.

lang geleden ....

Gevonden bij afval bij het scheiden van de markt