Kriebelig kwelt de dag zich ten einde. Toch zijn er echt hoogtepunten. Maar ik zie ze op z’n kop……

Kriebelig

Kriebelig

 

 

Heks is kriebelig. Na een paar grieperige dagen voelde ik me gisteren opeens het ventje. Maar nu ben ik eigenlijk gewoon doodmoe. Tja, wat een interessante informatie nou toch weer. Moe, doodmoe, supermoe. Nou moe.

Vanavond is het de bedoeling, dat ik uit ga. Met mijn vriendinnetje Trui naar het Waagstrand. Een strand midden in de stad met vanavond???

JEUK, KRIEBELIG, GEWASSEN JEUK

Was je de kriebels

 

Terwijl ik het opzoek, ontdek ik, dat het is uitverkocht. Dat schiet weer lekker op. Ik ben er gewoon vanuit gegaan, dat we er terecht konden. Waar zit mijn hoofd?

Mijn hoofd zit deze week achterstevoren ondersteboven op mijn romp gekwakt. Ik zie dingen over het hoofd, lees dingen helemaal verkeerd, haal data door elkaar. Geen wonder, dat ik kriebelig ben.

LOESJE, CHAGRIJNIG HOOFD, IS OOK EEN GLIMLACH

Eigenlijk goed ,dat ik chagrijnig ben, nu mijn hoofd ondersteboven zit….

 

Wel heb ik een wonderschoon pompoensoepje gebrouwen. En heeft een jongeman mijn fototoestel gerepareerd zomaar voor noppes. In de winkel, waar ik hem jaren geleden gekocht heb, Dixons. Nu was het een kwestie van zandkorrel, maar hij nam het niet met een korreltje zout. Bloedserieus blies hij met een spuitbus daarvoor bestemde brandschone lucht, de boosdoener terug de stoffige wereld in.

‘Je bent een engel’, zie Heks tegen hem. Hij keek haar koudeschrikkikkerig aan. Een techneut, geen charmeur. Maar een tevreden trek lag op zijn jongenstronie. Dat had hij toch maar mooi even gefikst!

Lactosevrije, glutenvrije, sojavrije Pompoensoep van de Toverheks:

Fruit 3 uien, 3 tenen knoflook, voeg 1,5 liter bouillon toe. Hak een flinke pompoen in stukken, Verwijder natuurlijk de pitten. Gooi in de bouillon. Voeg een flink stuk schoongemaakte gemberwortel toe. Tien minuten laten koken. Eetlepel pindakaas of Tahin door de soep roeren. Staafmixer erop. Hierna 4 stengels Sereh in stukken gesneden toevoegen, 15  stuks citroenblad en een hele madame Janet. Die laatste vis je er later weer uit. Nog even laten koken. In een kom doen.Bestrooien met verse koriander. MMMmmmmmm.

POMPOENSOEP MET KORIANDER, GEMBER, CITROENBLAD, SEREH

Heerlijke pompoensoep