Leidse Straatdichter Glenn “L” Parami aan het woord: ‘WERELD ZONDER HUIS’.

Leidse Straatdichter Glenn "L" Parami aan het woord: 'WERELD ZONDER HUIS'.

Glenn focust zich

Zaterdagmiddag kom ik uit een grote supermarkt, als ik word aangesproken door een man. Hij wil me een boekje verkopen. Er staat een gedicht van hem in. Maak ik op uit zijn hak op- de- tak verhaal. Het kost vijf euro! Hij lacht het diamantje in zijn voortand bloot.

Heks complimenteert hem met zijn stralende glinsterlach. ‘Het waren er drie’, vertrouwt hij me toe. ‘De andere twee heb ik perongeluk ingeslikt.’ We beginnen te lachen. Ja, dan heb je een probleem. Je wordt dan wel letterlijk met je eigen shit geconfronteerd op zoek naar de ‘steen der wijzen’ …..

Omdat ik maar twee euro bij me heb, onderhandelen we. Hij biedt aan  zijn gedicht voor te dragen. Heks kijkt in het boekje. Het is De Leidse Straatwijzer,  Eerste Hulp Bij Dakloosheid. Waar kun je eten, slapen, naar de dokter? Als straatdichter is hem gevraagd iets bij te dragen. Hij heeft het prachtige gedicht ‘Wereld zonder huis’ geschreven.

Leidse Straatdichter Glenn "L" Parami aan het woord: 'WERELD ZONDER HUIS'.

Tik tak tik tak

Terwijl overal om ons heen mensen met volle boodschappentassen voortjakkeren, op weg naar hun dak boven het hoofd, staan wij op een eiland van rust. Glenn focust zich. Met de air van een professional begint hij voor te dragen. Heks luistert geboeid. Daar staat een man vanuit zijn ziel woorden te zingen. Poëzie is de zwanezang der taal uiteindelijk.  Het is ontroerend mooi. Dank je wel lieve Glenn “L” Parami. Je hebt echt een gave!

WERELD ZONDER HUIS

Je wereld zonder huis

Constant stilstaan en bezuren

Genadeloos versteende uren

Ofwel, de getergde uren

Gevangen in een lichaam leeft de geest

Net vleugels die jou aanstaren

Over de toekomst…het verleden…

En door naar het heden

Ofwel, de vermalen uren

Je denkt aan de wereld zonder huis

aan het eind groeit de hoop

Bevrijd het verduren

Van het tikken van de tijd

Tik tak tik tak tik tak tik tak

Tikt het tikken van de tijd

Ja, je denkt aan je wereld

Zonder huis

De vrijheid is het beste medicijn

In deze wereld

Glenn “L” Parami

Als toegift hangt hij nog de loodzware tassen met bevoorrading voor me aan het stuur van m’n fiets! Superlief!

(Helaas lukt het niet om het gedicht in de originele layout hier weer te geven. Die is te downloaden op De Binnenvest.)

Leidse Straatdichter Glenn "L" Parami aan het woord: 'WERELD ZONDER HUIS'.

Zijn diamanten lach