Zalig zoete, glutenvrije, lactosevrije, sojavrije Spareribs van de Toverheks:

Spareribs groentenschotel

Groenten door de marinade mengen

Sinds Heks geen soja meer eet, staat ze vaker bij de slager. Vroeger maakte ik slechts zelden maaltijden met vlees erin. Nu ben ik me aan het verdiepen in de kunst van carnivore maaltijdbereiding. Deze zaterdag laat ik mijn oog vallen op gemarineerde spareribs. Helaas blijkt er soja te zijn gebruikt voor de marinade. Ik besluit voor de naturel versie te gaan en zelf een marinade in elkaar te frutselen.

Ik ontfutsel de slager zijn geheimen rondom de bereiding van deze vleessoort. Aardbeienjam door de marinade bijvoorbeeld. Klinkt goed. Ik heb toevallig net een paar potjes eigengemaakte jam van vorig jaar gevonden. Kan ik mooi dat overschot wegwerken….Het is goed te merken, dat Tanneke er niet meer is. Zij was mijn grootste afneemster.

Ik koop een berg ribben en ga aan de slag. Uren later is het eindelijk klaar. Dit zelfverzonnen, deels gestolen en volledig geïmproviseerde recept levert een geweldige maaltijd op. Het smaakt supergoed!

Spareribs groentenschotel

Spareribs erop

Zalig zoete glutenvrije, lactosevrije, sojavrije Spareribs van de Toverheks:

Marineer minstens een uur, maar liever een nacht, de ribben in een mengsel van olijfolie, sesamolie, zelfgemaakte aardbeienjam, 4 tenen knoflook, uitje gesnipperd, citroensap, vijgenbalsamico (te koop bij Oil & Vinegar), pikante paprikapoeder (te koop bij Marokkaanse slager), droge sherry en fijngeneden gember. Peper en zout naar smaak.

Zet het vlees met marinade en al in een voorverwarmde oven op 100 graden Celsius. 2 uur laten garen. Het vlees uit de marinade halen. Groenten toevoegen. Bijvoorbeeld tuinbonen, herenbonen, worteltjes, bloemkool, broccoli, rode ui, paprika, sherrytomaatjes, aardappel en wat je verder nog vindt in de groentela van je koelkast.

Zet de bak met groenten een half uur in de oven, maar nu op 200 graden. Leg het vlees er later bovenop en laat nog 20 minuten grillen/bakken.

Jammie!!!!!

Spareribs groentenschotel

Ik ben niet de enige, die dit heel lekker vindt