Vingeroefeningen met mijn nieuwe fototoestel, luie zondag gevolgd door drukke dagen met de Mannetjes van Portaal. En: Doctor Phil heeft de grootste idioot ooit in zijn programma. Hij kan zo meedoen met Monty Python. Dezelfde geweldige humor! Hoewel? Deze man is bloedserieus!

 

slapende hond, jachthond,

De eerste foto met mijn nieuwe toestel is natuurlijk van Ysbrandt….

Eindelijk lente! Zondag is het heerlijk weer. Heks gaat lekker naar de kerk, terwijl Cowboy het hondje voor zijn rekening neemt. Daarna lunchen we samen op mijn zonnige balkon. ‘Wat hebben we het weer slecht,’ knipoog ik naar mijn knappe schat.

rode poes, bloemen, narcissen, blauwe druifjes, lampen, kat

Aan het eind van de middag pakken we thee en koekjes in en een picknickkleed. In het Gele Gevaar tuffen we rustig naar de Wassenaarse Slag. Maar naarmate we de kust naderen wordt het heiiger en tegen de tijd, dat we op het strand zijn is het gedaan met de zon. Af en toe piept onze Grote Hemelse Vader tevoorschijn, maar keiharde wind doet zijn warme koestering weer teniet……

rode poes, bloemen, narcissen, blauwe druifjes, lampen, kat

Mijn rooie monster tussen de voorjaarsbloemen

Veel komt er dus niet terecht van onze plannen in een duinpan. Behalve een plasje doen dan. Wind stuift het zand in lage striemen over het strand. Ysbrandt loopt met samengeknepen oogjes achter een balletje aan te rennen. Onze oren vullen zich met een laagje Noordzeezand. Alleen langs de vloedlijn is het een beetje te harden.

Ik verleid Varkentje met een balletje om het koude water in te gaan. Zo lekker voor zijn vacht! Fanatiek snorkelt hij door de branding op zoek naar de bal. Om vervolgens weer enthousiast met zijn prooi naar ons terug te sprinten. ‘Hij heeft het zo naar zijn zin, kijk maar naar zijn lichaamsexpressie,’ schreeuw ik tegen de wind in naar Cowboy, ‘Voor een hondje gaat er niets boven strand en zee!’

Als we weer terug zijn in de stad zijn we alweer toe aan een tukje. Jeetje, wat zijn we lui vandaag! Heerlijk na die chaotische week met de Mannetjes van Portaal. En nog een goeie anderhalve week te gaan met die ellende.

’s Avonds zit Heks natuurlijk achter haar computer te kijken naar alle foto’s geschoten met mijn nieuwe camera. Wat een verschil! En dan ben ik nog slechts in het experimenteer-stadium. Het echte werk moet nog komen.

Terwijl ik dit zit te schrijven is Doctor Phil op televisie. Wat is het vermakelijk vandaag! Absurde taferelen. Echt lachen…….

Een superchristelijke man probeert demonen uit zijn vrouw te slaan met een plank. Hij heeft eigenhandig de diagnose narcisme gesteld bij zijn eega. En volgens hem werkt zijn aanpak uitstekend! Dus schrijft hij universiteiten aan in een poging hen zover te krijgen, er onderzoek naar te doen…..  🙂

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte

Het strand bij Wassenaar

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien,

Cowboy pakt alvast een poepzakje

Zijn kinderen heeft hij ook zo opgevoed. ‘Een goed pak slaag doet wonderen!’ beweert deze beer van een kerel, ‘Leuk om te doen vind ik het niet,’ klaagt hij vervolgens. Hij voelt zich het eigenlijke slachtoffer hier. Iedereen loopt maar te zeuren, dat hij zijn huisgezin tot moes slaat.

Maar moet je eens zien hoe vervelend zijn vrouw is! Met haar demonische narcistische neigingen! (De vrouw is terecht kwaad op deze eikel! Ze stampvoet en snuift. Hij ziet dat als bezeten door den Duvel…. ) En hoe nodig het is om zijn kids te kastijden! ‘Ik ben net als Jezus in de tempel,’ vergelijkt hij zich maar met Gods Zoon voor het gemak, ‘Ik moet die zondaars gewoon aanpakken!’

Je ziet opnamen van hoe hij één van zijn kinderen onder handen neemt. Shocking! En het helpt echt niet, weet ik uit ervaring. Je zet de relatie met je zoon of dochter slechts onder druk. Uiteindelijk richt het onherstelbare schade aan. In de relatie met je nazaat, maar ook in het kind zelf!

‘Het is laf! Een kind houdt onvoorwaardelijk van je en vertrouwt je volkomen. Als je dat op die manier beschaamt ben je een lafaard en een slapjanus. Doe dat noooooooooit meer,’ roept Phil.

Maar goed, de man in kwestie is niet onder de indruk van Phil en consorten. Hij dreunt bijbelteksten op en probeert koste wat het kost zijn gelijk te halen.

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien,

Ys doet een poepie

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien,

Netjes opruimen

Het is zo absurd wat hij allemaal uitslaat. Het doet nog het meest denken aan een komische act van John Cleese, hij heeft ook wel iets weg van die geweldig grappige acteur. Hetzelfde uitgestreken gezicht, alleen is deze man werkelijk bloedserieus…..

Het publiek ligt in een deuk. Wat een mafkees. Doctor Phil heeft zijn handen vol om er een draai aan te geven. Ik zie het somber in voor de vrouw en kinderen van dit enorme stuk verdriet.

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte

Balletje gooien

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte

Soms kun je nauwelijks geloven, dat die mensen in dat programma echt zijn. Ze lijken te zijn ingehuurd om de boel te vermaken. Er is toch geen weldenkend mens, dat zichzelf zo voor emmer zet op televisie?

In de gang hoor ik de Mannetjes praten. Ze zijn er weer, al vanaf acht uur vanmorgen. Vandaag worden de wanden betegeld. Het gaat weer een beetje op een badkamer lijken. De werkzaamheden vorderen traag als een slak, zoals altijd bij alles wat Portaal onderneemt. Behalve als ze geld van je willen, dan zijn ze er als de kippen bij.

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte

En rennen maar weer

 

knappe man aan het strand, oprit naar strand, kust, Wassenaarse Slag, hond en man,. balletje gooien, Scheveningen in de verte

EXPERIMENT met panoramafunctie……