Wet van Murphy regeert in Huize Heks, Wat mis kan gaan gaat mis. 2015 is een aaneenschakeling van disfunctionerende instanties en hopeloze Mannetjes. Althans in mijn beleving. Gelukkig zijn we alweer bijna op de helft. Al zou je dat bijna vergeten, aangezien het nog steeds wintert……Is de wereld gevuld met  incompetente mensen of heb ik gewoon bij voortduring te maken met de wet van Murphy?  W#aarschijnlijk heb ik last van een unieke combinatie van beiden. In elk geval gaat er zoveel mis, dat het lachwekkend wordt. Minder is het gegeven, dat ik geweldig met de gebakken peren zit.

En wat ging er dan weer allemaal mis, Heks?  Welke hark heeft je postzegelbestaantje nu weer omgewoeld? Welk zuchtje tegenwind heeft je nu weer in het stof doen bijten?

Mannetjes! Die verfoeide verdraaide Mannetjes! Vorige week heb ik er een paar over de vloer gehad om mijn nieuwe provider te installeren. Toen ze weg gingen leek alles in orde, maar ik moest nog wel even zelf een kabel kopen voor vijftig euro. En een gat in de muur boren. En uiteindelijk doet niets het goed. De mediabox waar ze zo hoog van opgeven? Werkt niet.Ik krijg de televisie niet aan, tenzij ik zowel modem als mediabox opnieuw opstart. Zo kruip ik meermalen per dag onder de kast op zoek naar stekkers. Ook bel ik bij voortduring met hun helpdesk. Daar zitten uitsluitend konijnenkoppen ontdek ik tot mijn schrik. Ik betaal ruim zevenentwintig euro meer per maand dan bij Tele2, maar het lijkt weggegooid geld. De service van Ziggo is minstens zo slecht.

🏠🏡🏫🏢🏣🏥💒💒🏦🏥🏣🏠🏠🏫🏠🏬🏡🏬🏫🏤🏫🏣🏢🏥🏢🏥🏣🏨🏥⛪️🏢🏢🏣🏣🏥🏪💒🏨🏨

Maandagmorgen staan er weer Mannetjes van Portaal op mijn bel te rammen. Het is nog geen half acht! ‘We komen uw ramen en deuren vervangen,’ aldus hun opperhoofd. Ik kijk verbaasd. ‘Jullie komen morgen, vandaag ben ik niet thuis!’ De afspraken blijken niet overeen te komen. We maken een nieuwe afspraak: De volgende dag om half acht 

😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳

Vandaag sta ik dus na een veel te korte nacht idioot vroeg naast mijn bed: Geen Mannetjes te bekennen. De lulhannessen komen niet opdagen: Eikels! Voor niks op zo’n achterlijk tijdstip opgestaan. En ik ben juist zo vreselijk moe! 

Intussen heb ik ook ontdekt, dat mijn mail niet meer werkt. Ik ontvang nog wel mail, maar versturen lukt niet meer. Ook niet via mijn nieuwe Ziggo account. Ik heb daar gisteren ook al over gebeld, maar toen lag alles er uit en dat moest eerst worden verholpen. ‘Belt u morgen terug, dan loodsen we u door de instellingen en dan kunt u gewoon weer gebruik maken van uw oude account.”

😩😫😨😱😩😫😨😱😩😫😨😱😩😫😨😱😫😨😱😩😫😨😫😨😱😫😨😱😩😨😨😱😫😨😱😩😫😨😱

Vandaag bel ik terug. Ik krijg een mannetje aan de telefoon, dat steeds niet lijkt te begrijpen, waar ik het over heb. Nadat ik het een keer of tachtig heb uitgelegd, gaat hem een licht op. Hij vindt de juiste procedure en we gaan aan de slag. Wat er vervolgens gebeurt is ten-hemel-schreiend. Vraag me niet hoe het mogelijk is, maar in plaats van te kunnen mailen ben ik mijn hele account kwijt. Met alle mail van jaren. Belangrijke mail. Weg…..

‘Oh, sorry, foutje,’ zegt de sukkel, ‘excuses namens ons allemaal, maar er is niets meer aan te doen!’ Intussen kan ik nog steeds niet mailen, ook niet met mijn Ziggo mailadres. Het lijkt de man niet te storen, ook niet als ik het  nog eens achtentachtig  keer uitleg. Hij geeft me een adres dat zogenaamd dit soort problemen voor Ziggo oplost. Ik bel het bedrijf. ‘Hoe komt die man erbij? Dat doen we alleen tegen betaling. Sturen we een Buddy naar u toe. Vanuit Den Bosch.’

Ik bel weer naar Ziggo. De volgende konijnenkop belooft me een korting op mijn factuur. ‘Daar krijg ik mijn mailtjes niet mee terug, meneer. En ook mijn account niet.’ Uiteindelijk bel ik mijn technische achterneef. Zijn bedrijf, ITCompleet heeft me al eerder uit de brand geholpen. Vlak voordat ik de deur uit ga belt er een vrouw van Ziggo. Of ik tevreden ben met hun diensten!

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Zo krijg ik onverwacht toch iemand aan de lijn, die zich zal gaan inspannen om in elk geval de kosten die ik nu maak, te vergoeden. Want reken maar dat mijn achterneef een gepeperde rekening zal presenteren. Het kost uren om de boel weer te repareren. Als het al lukt. Hij doet zijn best….

‘Die man had nooit die procedure op deze manier met u mogen doorlopen, echt heel dom.’ 

🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰

Zo vlieg ik van hot naar her en schiet er geen bal mee op. Ik race om op tijd naar het koor te gaan, maar ik red het niet. Intussen loop ik alweer flink te schelden. Altijd een goeie indicatie, dat de koek op is. Ik ben te laat voor het leukste van de dag: Zingen. In plaats daarvan val ik in slaap. Uren later kom ik bovendrijven. Wat een dag. Wat een voorjaar. Rampzalig gewoon. Volgende week komen de Mannetjes nog een dag met deuren en ramen. Vrijdag krijg ik weer een monteur van Ziggo. En mijn mail doet het nog steeds niet. 

Geen idee of dat ooit goed komt. Aan de lulhannesen van Ziggo heb je niets is al gebleken. Over twee jaar zIt ik bij een andere provider, dat weet ik wel…….