Vogelvrij zijn de kleurige vogels van onze maatschappij. Nog steeds. Het is altijd zo geweest. Arie Slob is homo, dat kan niet anders. Geen weldenkend mens in de huidige politiek haalt het in zijn slobberige kop om zulke idiote uitspraken te doen. Behalve zo’n homofoob uilskuiken van de ChristenUnie. Heks heeft haar ogen nog niet open, of ze springt al uit haar vel. Alle verworvenheden raken tegenwoordig in het slop. Kom niet aan mijn regenboogzusters en -broeders en alles wat daartussen zit! Met je triest functionerende duistere kop.

Nou, ik ben nog niet wakker of ik ben al uit mijn vel gesprongen. Het journaal. Je kunt er ook beter niet naar kijken op je nuchtere maag. Als je nog niet over je nek kunt gaan, omdat je nog niks binnen hebt. En intussen heb je alweer gegeten en gedronken. God, wat ben ik nijdig.

Nu zit Heks’ familie vol lesbo’s blijkt, nu haar neven en nichten volwassen zijn en hun partner komen voorstellen. Vorig jaar trouwt een geliefd nichtje met haar droomvrouw. Een andere nicht heeft drie lesbische dochters. Met knalrood haar. Die ook alweer aan trouwen toe zijn.

Weer een andere nicht is ook van de verkeerde kant, maar dat komt uitsluitend doordat de opvoeders godsgruwelijk christelijk zijn. En dan krijg je dat, die verkeerde kant. Ook al voelt het zo goed, die liefde voor iemand van je eigen geslacht.

Heks heeft het wel eens aan de stok gehad met zo’n opvoeder. Voor er kindertjes geboren waren. Een onverkwikkelijk gesprek over allerlei vermeend zondige aspecten van de homoseksuele liefde. Een ruzie, die me hevig overstuur maakte. Want ook toen, lang geleden, ging het er bij mij al niet in. Die onzin.

Het was nog voor ik theaterwetenschappen ging studeren. Een studie met louter vrouwen en homo’s. En een incidentele heteroman. Nog voor mijn vriendenkring volstroomde met homo’s en lesbo’s.

‘Ik vindt homo’s smerig, bah, maar lesbische vrouwen vind ik wel ok,’ likkebaardt een aanbidder van Heks alweer 40 jaar geleden. Het is helaas niet de laatste keer, dat ik dit soort idioterie moet aanhoren. ‘Dus jij zou wel tussen een paar potige potten in bed geplet willen worden?’ sneer ik gemeen. De man schrikt zich rot. Dit strookt niet met de erotische beelden, die hij aan de damesliefde heeft gekoppeld.

Mijns inziens is altijd leuker om aan seks te doen, dan om er naar te kijken. Maar ja, ik ben een vrouw. Wij kicken op een mooi verhaal. Een liefdesgeschiedenis desnoods. Wij zijn minder van de plaatjes.

Maar je ziet, hoe belangrijk het is om in het onderwijs een reëel beeld van homoseksualiteit te hanteren. In het onderwijs moeten alle kinderen zich kunnen ontwikkelen, ook op seksueel gebied. In de gevoelige pubertijd. Als de hormonen door je lijf gieren en je soms geen idee hebt, welke kant het op gaat.

Zonder christenen ook

Mijn vingers harken over het toetsenbord. Op zoek naar woorden, om mijn verontwaardiging uit te drukken over deze idioot in de politiek. Waar moet het heen, als onze politieke leiders zich permitteren om een hele groep af te schrijven….

Dus er zijn ChrChrChrCHChristelijke scholen, die ouders verplichten om dit soort zwaar discriminerende paperassen te onderteken. Dat je als ouders onderschrijft, dat homoseksualiteit iets abnormaals is. Bizar.

De laatste tijd is er veel discussie over reformatorische scholen, zoals het Van Lodenstein College in Amersfoort, waar ouders vooraf een verklaring moeten tekenen waarin zij homoseksualiteit afwijzen. Als ouders niet tekenen, kan hun kind niet naar school. De linkse oppositie en coalitiepartij D66 willen dat scholen stoppen met dergelijke verklaringen.

En Nederlanders maar mopperen op bepaald Islamitisch onderwijs hier ter lande. En intussen gebeuren er dit soort dingen in het Christelijk onderwijs. Wat zijn we toch een raar rechts land aan het worden.

Heks schaamt zich dood.

Ik brabbel van verontwaardiging. Ik kan er met mijn extreem verdraagzame heksenhersentjes nauwelijks bij. Waar moet het heen, als we hier in ons piepkleine kikkerlandje mee gaan doen met al dat globale gepolariseer? Als we grote groepen gaan uitsluiten? Als abnormaal gaan betitelen, alleen omdat ze van iemand houden, met hetzelfde geslacht als zijzelf?

Paulus was naar alle waarschijnlijkheid zelf een homofobe homo

Ik kijk nog eens naar Slob zijn kop. Beetje verwijfd eigenlijk. En hoe hij gesticuleert. Zou hij soms zelf…..?

Haha, geintje. Alsof je iemands seksuele voorkeur aan iemands neus kunt zien……

Maar toch, zijn homofobe uitspraken vind ik verdacht in dat opzicht. Geen grotere homohater, dan een christenhomo in de evangelische kast. Ik heb over dit fenomeen treffende verhalen gehoord uit de eerste hand.

Uit de bevrijde mond, beter gezegd pijpleiding, van iemand, die jarenlang een topbaan had bij de EO. Hij joeg alle latente homo’s onversaagd de kast weer in met zijn gloeiende sabel. Totdat hij zelf zijn ware aard erkende.

Maar dit mag dan weer wel…..?

Nu vertelt hij griezelverhalen over zijn vroegere baan bij de EO op luidruchtige flamboyante LHBT-feestjes. Heks heeft de gedetailleerde verhalen echt met haar eigen van verbijstering klapperde oren gehoord.

Ik kijk een stukje van het gewraakte debat. Zijn de dingen soms erg uit verband gerukt? Is er sprake van misvatting? Ik hoor een warrig wazig verhaal. Slob struikelt over zijn eigen woorden, maar veel duidelijker worden zijn uitspraken er niet op. Niet duidelijker, maar dodelijker. Want met het stigmatiseren van deze groep, maak je hen onnodig kwetsbaar voor hun meedogenloze leeftijdgenoten bijvoorbeeld.

Kirsten Van den Hul van de PvdA reageert treffend ‘U zegt: Wegens de vrijheid van onderwijs, staat het de scholen vrij om les te geven naar hun eigen waardepatroon, maar LHBT zijn is geen waardepatroon. LHBT levens afkeuren is geen opvatting. Het is net zo min een opvatting, als dat racisme of antisemitisme een opvatting is. Hoe zouden we het vinden, als daar een verklaring over zou moeten worden afgelegd…..?’

Ja, vogelvrij zijn de kleurige vogels van onze maatschappij. Nog steeds. Het is altijd zo geweest. Op een paar uitzonderingen na, wereldwijd.