‘Mensen zijn niet  dankbaar. Willen altijd meer. Of iets anders. Dat is dom.’ Interessante ontmoeting in de hondenwandelgangen. Heks krijgt bovendien een klinkende zoen op beide wangen!

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,

Afgelopen week sukkel ik met Ysbrandt een rondje door de stad. Ik ben moe en zit niet lekker in mijn vel. Daardoor kijk ik niet goed als er iemand mijn kant op loopt. Ik maak me uit de voeten, want ik heb totaal geen zin om met wie dan ook te praten! Ysbrandt herkent de man wel. Hij begroet hem enthousiast. Het is één van onze hondenvrienden.

V VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND, VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,

Als hij dichterbij komt zie ik het ook. ‘Ha, hoi, ik herkende je niet zonder de hondjes!’ Hij laat dagelijks de poedeltjes van zijn hospita uit. Twee ongelofelijke deugnieten. Stralend komt hij op me toe lopen. Ik krijg op allebei mijn wangen een klinkende zoen! Kijk, daar knapt een mens van op!

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,

‘Hoe was je vakantie?’ informeert hij belangstellend. Ik wijs op mijn voet met brace. ‘Zo zo. Niet echt om over naar huis te schrijven.’ Ik vertel een beetje over onze reis en maak hem aan het lachen met mijn gortdroge commentaar op de aanhoudende tegenslag. ‘De hondjes zitten thuis, want ik ga bij iemand op bezoek.’ Ik kijk in zijn vrolijke gezicht. Hij heeft er zin in.

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND, BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKSVRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,

Terwijl we doorlopen kletsen we een beetje bij. Deze frisse opgewekte kerel heeft er wel eens heel anders bijgezeten. Jaren geleden verloor hij zijn geliefde aan een slopende ziekte. Dat heeft hem behoorlijk uit balans gegooid destijds. Hij raakte niet alleen zijn vrouw maar eigenlijk zijn hele leven kwijt. Een moeizame weg terug volgde.

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,

Tegenwoordig gaat het goed met hem. Hij woont naar zijn zin, heeft een goeie baan. Hij vindt het heerlijk om iets voor een ander te doen, zoals stoute poedeltjes uitlaten! ‘Ik ga ook weer uit, Heks. Als ik zin heb duik ik gewoon eventjes de kroeg in. Je komt altijd wel weer mensen tegen!’

BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKS

‘Het leven is te kort omdat je bezig te houden met elkaar het leven zuur maken,’ vervolgt hij, ‘Je moet gewoon god op je blote knietjes danken voor iedere dag die je hebt. Morgen kan het voorbij zijn. Mensen zijn niet  dankbaar. Willen altijd meer. Of iets anders. Dat is dom. Vind ik dan. Niet iedereen is het met me eens…’ Hij lacht zijn tanden bloot.

BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKS

‘Wat zit je haar leuk,’ complimenteer ik hem op de valreep. Hij heeft een nieuwe coupe. Misschien om een vrouw te imponeren? Ik gun het hem van harte: Een nieuwe liefde in zijn bestaan!

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND, BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKS BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKS

BE GRATEFUL, DANKBAAR, THANKS

VRIENDELIJKHEID, KINDNESS, BE KIND,