Pakjesavond, het heerlijke avondje is gekomen! Heks en Frogs laten schrijversbloed vrijelijk door hun dichtersaderen stromen: Resultaat: Een paar bloedmooie gedichten bij de hartverwarmende geschenken…..

SINT1231

Frogs en Heks

Zaterdagmiddag haalt Frogs het hondje op. Ik ren door de stad om wat boodschappen mijn huis in te slepen. Ook scoor ik een paar cadeautjes en glutenvrije pepernoten. Het kost moeite. Aan het begin van de middag heeft mijn fysiotherapeut me dan wel uit de knoop gehaald, maar ik verrek nog steeds van de pijn. Goeie genade. Mijn lichaam werkt tegen me vandaag.

Ik zie het dan ook niet zitten om uitgebreid te gaan kokkerellen. Ik improviseer een maaltje met wat aanvulling uit de toko. Dan kruip ik een paar uur in bed om een beetje bij te trekken. En een paar goeie gedichten te schrijven….

 

Om half acht komt Frogs binnen zeilen. We gaan lekker aan de wijn en hapjes. ‘Zullen we alvast een cadeautje uitpakken?’ Frogs heeft er zin in….

We besluiten eerst te eten, maar kunnen uiteindelijk toch niet wachten. Om de beurt pakken we iets uit. Heks krijgt een mooie wierookstandaard met de lieve kop van Boeddha er op. En een hologram van deze leermeester in glas.

SINT12

Boeddha in glas

In het bijpassende gedicht zitten allemaal verwijzingen. ‘Sint roept Boe en Piet zegt kijk een da!’ en dergelijke. Heks moet er vreselijk om lachen, maar heeft zelf ook wat goeie schrijfsels in de aanbieding.

Ysbrandt krijgt een grote zak heerlijk hondensnoep. We verpakken er en paar in het cadeaupapier en laten hem zoeken. Hij kan er geen genoeg van krijgen!

Voor Frogs heeft Sint een geweldige kekke muts op de kop getikt. Met mijn magische magnetische handen uit een grote bak gevist. ‘Het is 100% wol Frogs, dus voorzichtig met wassen!’

Helaas zit salsadansen er niet in vandaag. Mijn lijf is teveel van slag. Maar ook zonder dat is het een heerlijk avondje. Vanouds met zijn beidjes…..

SINT9

ThayThay en Aafje