JA, IK KEN DE MOSSELVROUW, ze komt uit België !! ONZE ENIGE ECHTE DOG LADY KEN IK OOK….

Ze komt uit België

IK KEN DE MOSSELVROUW

Vanavond mosselen gegeten met F! Dit is altijd een geweldig vreetfestijn. We beginnen met rauwe mosselen, een in ons land vrij onbekende delicatesse! Gelukkig komt mijn vriendin uit het Bourgondische België, daar weten ze wel raad met rauwe schelpdieren.

met een beetje peper en citroen.....

RAUWE MOSSELEN

Afgelopen week tijdens een hondenronde kwam ik de vrouw tegen met wie ik een aantal weken terug een heel leuk gesprek had. Over het geluk, dat onze viervoetige vriend in ons leven heeft gebracht.  Zij riep die dag, 26 januari, uit tot Dag van de Hond.

Vannacht kon ik niet slapen.  Het is weer zover, mijn lichaam stampt ’s nachts, dat het een lieve lust is. Een bijverschijnsel van ME. ’s Morgens ben ik gebroken.

Wel kom ik dan tot goede ideeën. Vannacht leek het mij opeens geweldig om allemaal verhalen te verzamelen van mensen en hun viervoeter in het kader van ‘een hond maakt gezond’. Verhalen over hoe zo’n kameraad je leven uit het slop kan trekken en isolement kan doorbreken. En je leven kan veranderen en verrijken. Al deze individuele geschiedenissen optekenen en uiteindelijk natuurlijk een keer afspreken met al die gelukkigen om te wandelen….. Op de Dag van de Hond!

redt zich prima

ROLSTOELHONDJE

staat daar naar me te lonken

WAT EEN LIEVE SCHAT

Vanmiddag tijdens het boodschappen doen zag ik een heleboel hondjes bij elkaar voor een winkel rustig wachten. Een klein hondje met wieltjes onder haar achterpootjes, een grote liggend in een handkar. Sommigen ken ik, anderen zijn nieuw, maar dit is ongetwijfeld de roedel van Dog Lady. Lokaal bekend onder deze naam. Ik zie haar binnen bij de kassa bezig en even later voegt ze zich bij ons. We praten uitgebreid bij.

keihard werken, zo'n wandeling...

DOG LADY EN HAAR ROEDEL

Ze vertelt over de hondjes: ‘This one is from Spain, that one is on special medication, one passed away….’ Helemaal alleen runt ze een klein opvanghuis voor afgedankte honden. Sommigen zijn oud en dement en genieten van een verzorgde oude dag, Anderen weet ze op te lappen zodat ze kunnen worden herplaatst. Totaal toegewijd leeft ze voor haar dieren. Elke cent, die ze bezit spendeert ze aan dierenartsenrekeningen en hondenvoer. Ze is voortdurend bezig om karretjes op te lappen, zodat de dieren mobiel worden. En dan nog de dagelijkse verzorging…..

de hond aaien en knuffelen

PLOTSELING KOMT ER EEN OUDE MAN

helemaal verfrommeld...

DEZE LIEVE GRIJSAARD HEEFT ZULKE GRAPPIGE OREN

Ik heb wel eens een keurige mevrouw heel lelijk over haar horen praten. Want sommige mensen kraken graag alles wat mooi en uitzonderlijk is af. De meesten raken echter vertederd en komen de hondjes aaien. Vanmiddag was er opeens een oude man aan het praten met de beestjes en ze allemaal even lekker aan het knuffelen.

Zo loopt Dog Lady als hartverwarmend boegbeeld van liefde met haar roedeltje door de stad. Overal kom ik haar tegen. En altijd tovert dat een glimlach op mijn gezicht. Zoals op vele gezichten.

alle boodschappen ingepakt?

MOOI STEL VOOR DE HONDENWAGEN

de roedel komt in beweging...

DAN KUNNEN WE VERTREKKEN