ZONDAG IN STIL STADJE AAN EEN WATERGRACHT en HEKS FLUIT LIEDJE

laatste lichtstralen

LEIDEN IN SCHEMER

HELAAS IS HET NOG LANG GEEN MEI

Hoewel de griep mij licht in greep heeft heb ik een megagoed humeur. Gelukkig ben je niet je kwalen, zo’n griepje is slechts tijdelijke gast. En ongenood ook nog. Het is me gewoon gelukt om de hond uit te laten en ik ben ook nog naast de kerk geweest. Er werd prachtig gesproken en gezongen en er stond zelfs een moslima op de preekstoel op een zeker moment… Daar moeten we heen met religie! Alles in die heksenketel, drie keer opkoken en doorroeren.

met hele wezen

DRINK DE KLEUREN IN

Na de dienst koffie met Jip en Janneke, mijn goede geloofsvrienden. Soms gaan we naar de kroeg en drinken een glas wijn. Vandaag hielden we het beschaafd. Jip is in dezelfde buurt en tijd opgegroeid als mijn vader. Hij herkent de verhalen over hem en had indertijd een oogje op mijn tante…. En ik heb redenen om aan te nemen dat het wederzijds was! Nu is hij alweer jaren met zijn Janneke. Een heerlijke tegendraadse dame. Laatst heeft hij haar verrast met een reisje naar de zon. De charmeur….

Ik schijn een dubbelgangster te hebben op Lanzarote! Een leuke (!) dame werkend in een lokale Ierse Pub, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt… Compleet met heksenhaakneus. Aldus mijn vrienden. Ik denk, dat ze me echt gemist hebben en gewoon overal grote kromme neuzen zagen. Of zou mijn mysterieuze dubbel biertjes tappen in een oord waar toeristen eeuwig vakantie vieren?

poppenhuis op schaal 1/1

DIT VIND IK ZO’N MOOI HUIS

Afgelopen week was ik nogal bont en blauw van mijn valpartij. Twee fysiotherapeuten hadden hun handen vol om alle ledematen weer op hun plek te duwen en mijn lichaam te ontstrijkplanken. Mijn zangmaatje en goede vriendin Roosje is ook gevallen met haar fiets. Een vergelijkbare val. Alleen zijn haar botten wat brozer, ze heeft haar linkerpols en rechterschouder gebroken! Dan ben je met recht onthand. Verschrikkelijk.

kleur door plantsoen

FIJNE TAKKEN WAAIEREN

Opeens vind ik mijn blauwe bultknie en pijnlijke ellenboog niet meer zo erg. Wat een pech voor mijn vriendin. Vorig jaar haar heup en nu dit. Het leven smijt soms van alles op je bordje. Woensdag ga ik haar bezoeken, mits de griep haar greep verzwakt.

subtiele groet

GROTE BOOM WUIFT VLAMMEND

Morgen komen mannetjes mijn toilet repareren. Of eigenlijk volledig slopen en dan helemaal opnieuw installeren. Dat is de enige optie na een volledig mislukte verbouwing. Ik krijg een chemisch toilet in de badkamer. Het project gaat negen dagen in beslag nemen…. Help!

aan een watergracht

IK HOU VAN MIJN STILLE STADJE