INVASIE VAN MANNETJES !!!! VERBOUWING !!! De kop is eraf en kikker eet wortelsoep…

en alles eruit gemept...

DE MUUR WEER OPEN

Vanmorgen even over achten staat het eerste mannetje op de stoep. Even later arriveert de loodgieter. Het water wordt afgesloten en de vloer in de hal afgedekt… Ik trek me terug in mijn slaapkamer om met koffie mezelf tot leven te wekken. De TV staat aan, maar soms versta ik er weinig van door de enorme herrie op de achtergrond. Tegels worden van muren gemept. De vloer wordt met veel kabaal verwijderd.

very interesting...

THAYTHAY GAAT OP ONDERZOEK UIT

Het kleinste kamertje van mijn huis wordt geheel ontmanteld. Tegen een uur of twee zijn ze klaar met deze eerste fase van deel twee van alweer een legendarisch rampzalige verbouwing door woningbouwvereniging Broddel. De vorige was een nieuwe keuken, daar heeft deze club drie maanden voor nodig gehad. Alles wat fout kon gaan ging mis. Eindeloos veel mannetjes heb ik toen over de vloer gehad. Vandaag ook alweer vier overigens….

hier moet ik het fijne van weten

WAT HEB IK NU AAN M’N SNOET HANGEN?

die kleine boskat

KNAPPE GOZER IS HET TOCH

Aafje en Leonoor gaan op onderzoek uit

MEER BELANGSTELLENDEN…

Tegen drie uur komt dan eindelijk het chemische toiletje, het lijkt nog het meest op een soort kattenbak. De dieren onderwerpen de werkzaamheden aan een grondig onderzoek. Ze hebben het er gewoon druk mee! Voor vandaag zit het er weer op. Ik ben kapot. en het is pas halverwege de middag.

kaboutertoiletje...

NOG EEN KATTENBAK?

X komt het hondje halen voor een lange wandeling en ik ga lekker slapen. Ik moet de hele week nog overleven, dus rustig aan heks! Later eet ik nog een wortelsoepje met mijn kikkervriend, als hij een heel tevreden varkentje weer aflevert. We zijn beiden grieperig en daar is dit een heel doeltreffend recept voor.

Leonoor op haar favoriete plek

IK DENK ER ZO HET MIJNE VAN

en wel nu

NU NOG EVEN KNUFFELEN GRAAG!

Bak 2 uien in ruim olijfolie, beetje Aman Prana omega happy delight olie, 4 teentjes knoflook, beetje citroenkerrie, kurkuma, anderhalve liter bouillon erbij, pond wortelen in stukken, scheutje hot-oil (geroosterde sesamolie met rode peper), citroenrasp en veeeeeel gember…. Koken en staafmixen. Heerlijk. Daar krijg je het weer warm van (gember, peper) en ook je lever krijgt een steuntje in de rug (kurkuma). Frogs fleurde helemaal op! In no time zat hij vanouds lekker op zijn praatstoel. En waar ging het over? Muziek natuurlijk….:-)