Zomerse stortbuien verhinderen me niet er lustig op los te flirten. Daar knapt Heks van op!

Vanmorgen schandalig uitgeslapen. Als ik dan uiteindelijk de deur uit ga, is het donker als een sombere najaarsdag. Maar wel droog. Terwijl ik de staat uit fiets vallen de eerste lauwe druppels, anticiperend op de enorme tropische regenbui, die in de lucht hangt. Ysbrandt heeft al een flinke roze lap uit zijn mond hangen, Zijn koelsysteem. Hij is wel blij met wat extra verkoeling.

Onderweg begint het aardig te gieten, maar eenmaal in het park barst het geweld pas echt los. Het water van de Singel is een bewegend levend oppervlak. Geteisterd door regen en wind. Bomen brengen hun ruis in. Het asfaltpad door het park is een beekje. Langzaam doorweekt de linnen waxjas, die ik draag. Klammig van de regen en de warmte duik ik op de terugweg een grote supermarkt in om voer voor dat varkentje te kopen.

Bij de kassa tref ik een door acne geplaagde jongeman. Van het kaliber: Die gaat een vrouw nog eens heel blij maken. Ooit. Maar nu nog even niet….Verlegen! Er ontstaat een heel leuk gesprek, hij gaat op zichzelf wonen, studeert, wil misschien een kat (Heks kocht ook veel kattenvoer).

Wat een schat!

Na dit onschuldige oude fiets geflirt krijg ik ’s avonds nog serieus sjans met een knappe reusachtige Arabier. Met een baard. Ik fiets met Ysbrandt door de Haarlemmerstraat, als ik hem in het vizier krijg. En hij krijgt mij in het oog. Of een stofje…. Hij knijpt in elk geval zijn oog dicht. Maar is het een knipoog? Of Is het een tic? Het valt niet uit zijn mimiek op te maken.

Ik kijk nog eens, voorzichtig. Weer die knijpticknipoog…… IK kan een brede glimlach niet bedwingen. Het ziet er zo grappig uit!

Als ik doorfiets hoor ik gefluit achter me. Niet het doorsnee fuutfluuw, maar melodisch als een vogel. Even twijfel ik. Heks hoort een liedekijn…Is het Halewijn? Dan vervolg ik mijn weg met dat trouwe varkentje naast me dravend in de koele avondlucht.

In het park praat ik een half uur met een ongelofelijk aardige kerel. Soms tref je ze zomaar in het wild 🙂 Alles passeert de revue. Honden natuurlijk. Voedselschandalen en politiek. Ja, ik heb een goede dag met de heren om me heen! Ferguut, mijn lieve ridderkater ligt naast me in bed. Hij slaapt bij wijze van uitzondering eens een nachtje binnen. Vanwege het weer. Gezellig!