Staartje ketel-ellende: De verwarming doet het weer maar voor hoe lang? Heks wordt bijzonder onvriendelijk te woord gestaan. Onwaarschijnlijke botterikken gooien de hoorn op de haak. En niet de eerste de beste medewerkers van dit PORTAAL naar de hel: Sterke staaltjes lomp gedrag door BOBO’S van iets dat moet doorgaan voor een woningbouwvereniging…..

Kleine update betreffende mijn chronisch gereanimeerde en meermalen overleden Vaillant Combiketel: Donderdagmorgen bel ik met Meneer Oliebol van Portaal, één van de lagere bobo’s bij Portaal. Eerst geeft hij de ingehuurde firma de schuld. Natuurlijk! Dan roept hij dat die het maar moeten oplossen, terwijl hijzelf natuurlijk degene is, die dit moet oplossen. Hij gaat tegen het advies van de specialisten in en verordonneert het ouwe lijk op te graven en maar weer op te lappen.

Zijn redenering is ongeveer als volgt:                                                                   

‘De Firma visser is met ons een contract aangegaan, waarin staat dat ze die ketels tot 20 jaar in de lucht houden. Het is dus hun probleem. Als die ketel kapot is komt dat door hen. En het feit dat hun voorganger er jarenlang een potje van heeft gemaakt en nooit iets aan uw ketel heeft gedaan en dat die ketels gemiddeld sowieso maar 16 jaar meegaan en dat uw buren met hetzelfde tobben is ook hun probleem. En het uwe, u zit natuurlijk in de kou. Maar niet het onze. Ook al betaalt u ons huur voor die ketel. En ook al hebben wij die vorige firma hun waardeloze gang laten gaan. En ook al is die ketel niet meer te repareren. Visser moet het oplossen. Ik ga ze nog eens heel erg op hun sodemieter en latafel geven.’

De lepe sukkel doet begrijpend om ervan af te zijn, maar als ik door ga met mijn verontwaardigde verhaal, ik zit uiteindelijk al 6 dagen in de kou en het is nog steeds niet opgelost, wordt hij zelf kwaad en gooit de hoorn op de haak. Ja, zo los je je problemen op als je oliedom bent met een EQ van 0,0%.

Ik dien links en rechts klachten in tegen de man. Een vriend van me hoort van de geschiedenis en biedt aan om naar de balie van Portaal te gaan om het voor me op te nemen. Zes dagen in de kou, nu zelfs zonder warm water, is natuurlijk van de gekke. ‘Desnoods bel ik dat TVprogramma ‘Radar’, lieve Heks. Er moet in elk geval iets gebeuren.’

Donderdagmiddag komen er een paar mannetjes. De pomp wordt vervangen. Helaas doet de verwarming het daarna nog steeds niet. Urenlang zoeken ze naar wat het probleem nu toch weer kan zijn…… Uiteindelijk wordt de thermostaat dan maar vernieuwd.

‘Kunt u eventjes uw kast een paar centimeter verplaatsen? Anders moet ik een nieuw gat boren en dat is natuurlijk weer zoveel werk…..’ Die kast bestaat uit vier onderdelen. Tjokvol breekbare dingen. Heks wil het niet. Ja, vind je het gek?

Zo voer ik constant kleine gevechten tegen windmolens bemand door enorme windbuilen. Mijn incasseringsvermogen is intussen gereduceerd tot nul.

Als ze weg zijn is het 1 grote bende in mijn huis. Het is maar de vraag of die verwarming het nu zal blijven doen. Wat een hopeloze club is het toch, Portaal. Portaal naar de hel zul je bedoelen……. Helaas zijn de medewerkers te dom om daar vervolgens voor de duvel te dansen!

De vriend die het voor me opneemt meldt zich. Hij heeft ook niets bereikt. Portaal is een onneembaar bastion. Met bureaucratische ezels op cruciale posities, hun eigen gelijk balkend, onnodig geld over de balk smijtend met hun nutteloze reparaties…… Maar investeren in een goeie ketel, lange termijn denken dus, is er niet bij.

Het lijkt de gemiddelde regering wel. Die uitdrukking ‘Regeren is vooruit zien’ is al lang niet meer van deze tijd tenslotte. Ook wat betreft het gehalte aan eikels, incompetente narcisten en psychopaten is de overeenkomst treffend.

Terwijl ik met mijn oude vriend zit te praten gaat de telefoon. Ik heb eindelijk een hoge bobo van Portaal, de heer Pochstra, aan de lijn. Wat fijn om nu eindelijk eens iemand te spreken met verstand van zaken. Vriendelijk begroet ik hem. Maar als ik probeer met hem te praten krijg ik de kous op de kop!

Hij blijkt op zoek te zijn naar de verwarmingsfirma. Als hij beseft dat hij mij aan de lijn heeft verandert zijn toon. IJskoud beantwoordt hij mijn enthousiast welkom met: ‘Ik heb nu geen zin in dit gesprek.‘ En hij gooit de hoorn op de haak. De lomperd.

De afgelopen week heb ik vier dagen mannetjes over de vloer gehad. Er zijn vijf of zes volstrekt kapotte onderdelen van mijn ketel vervangen. Ik vrees dat het einde nog niet in zicht is.

Of je nu een verbouwing hebt of een lekkage, schimmels of een kapotte bel of ketel: Portaal laat het eerst tien jaar afweten en komt dan met een flutoplossing. Vervolgens slopen ze nog iets in je huis, je krijgt een grote bek, wordt afgezeken. En als een medewerker zich ernstig misdraagt en je doet daarvan aangifte bij de politie dan laten ze je compleet vallen.

De bewuste medewerker heeft me zelfs gestalkt met nachtelijk telefoontjes, hij wist tenslotte mijn adres en dat ik alleen woon…..Portaal deed niets. Wast bloederige handen in onschuld. Bah.

Het probleem is, dat het een organisatie zonder gezicht is. Een kolos. Iedereen schuift problemen af op een ander. Op hogere posities zitten zonder uitzondering dwazen. Dat durf ik na alle toestanden met dit gedrocht van een bedrijf wel te stellen.

Een excuus heb ik nog nooit van hen gekregen. Daar doet Portaal niet aan. Waarschijnlijk omdat ze dan toegeven dat ze fout zitten, iets dat je nooit moet doen natuurlijk als rechtgeaarde klootzak.  Dat kan je zomaar geld kosten!

Het is dat ik er de puf niet voor heb, anders ging ik zo snel mogelijk verhuizen!