MY HOME IS MY CASTLE en dat wil ik graag zo houden: Dus verbouwen…..

GEPRIKT DOOR DRUKTE

SCHONE SLAAPSTER HEEFT NIET GEDOUCHT

Gisterenavond viel ik met laptop op schoot en TV keihard aan in slaap. Rond half 3 kwam ik geheel gekleed weer bij mijn positieven.  Alle lichten waren aan, verwarming stond te loeien, ovenschotel pruttelde in de oven….. Dit Doornroosje had zich geprikt aan teveel actie.

UITGERANGEERD

DROMEN OVER WAT IK ZOU MOETEN DOEN

Het is enorm verleidelijk om me in allerlei activiteiten te storten, maar de man met de houten hamer staat me achter elke deur op te wachten. Doseren is het woord en dat blijft verrekte moeilijk. Het is nooit helemaal duidelijk waar mijn grens ligt. De ene dag krijg ik hevige spierpijn van een trap beklimmen. Een andere dag maak ik een lekkere wandeling met Ysbrandt: Niets aan de hand.

Snurk snork

ZZZZZZZZZZzzzzzzz

Zolang ik flink bij die grens uit de buurt blijf, gaat het redelijk. Het gewone gepruttel en gerommel in mijn lijf. Een soort chronische griep. Ook niet fijn hoor.

Ik moet natuurlijk niet gaan schaatsen of kamperen. Dat krijg ik gigantisch op mijn brood. Zo zit mijn rug en nek en schouderpartij in een hopeloze knoop, na mijn escapades van vorige week. Maar heb ik er spijt van? Nee. Het was heerlijk om heel eventjes een heel klein beetje te ruiken aan het mooie winterweer.

levend onder oppervlakte

Vermoeid en versteend

Gisteren is de zoon van Steenvrouw begonnen met de afronding van een verbouwing van mijn werkkamer. Dit project loopt al ruim anderhalf jaar. De oorspronkelijk klusser, de vriend van mijn Chinese vriendin, raakte uit beeld. Na een half jaar zag ik de troep niet meer, heel gek. Je went aan alles…..

De laatste tijd echter, met ook nog een totaal geruïneerd toilet, wordt het steeds lastiger om er omheen te kijken. Heerlijk dat er beweging in komt. Ondanks de drukte en enorme vermoeidheid, die het teweeg brengt.

Zo kan ik nu eindelijk gordijnen ophangen, die ik anderhalf jaar geleden heb laten maken: Er hangt nu een rails! Lang leve de zoon van Steenvrouw. Hij is lief, sterk, handig, werkt hard en ruimt netjes de bijkomende rotzooi weer op!

Over een paar weken beginnen ze opnieuw met het toilet. Dan komen er weer hordes mannetjes hier over de vloer. Het gaat iets meer dan een week in beslag nemen. In de praktijk betekent dat waarschijnlijk drie weken. Ik ken mijn pappenheimers.

kan ik eindelijk op lauweren rusten...

Als alle verbouwingen voorbij zijn

Oh, wat zal ik blij zijn als het allemaal achter de rug is. Een vriendin van me zat me laatst door te zagen, dat ik moest gaan verhuizen. De huizenmarkt is zo gunstig, ik moest maar eens iets kopen…. Wat bezielt mensen toch, dat ze me almaar aan het verhuizen willen zetten? Willen ze me dood hebben? Verhuizen is extreem vermoeiend. Zelf krijg ik geen klap voor elkaar. Hulp is zeer gelimiteerd, kijk maar naar deze verbouwing….

Ik ga nog liever hemelen, dan hoef je niets in te pakken en mee te nemen. Behalve je goeie gedrag en daar heb ik maar weinig van….Het allerliefst blijf ik hier in mijn lekkere appartement midden in mijn geliefde Leiden. Het is eindelijk helemaal naar mijn zin. En bijna af…. Nog eventjes doorbijten….

fussmatte-castle-gr