Stiefmoeder en stiefdochter bakkeleien over erfenis die er niet meer is! Waar is dat geld gebleven? Verspild aan een foute man. Welke man? Een niet bestaande. Niet alles is wat het lijkt. Lang leve de liefde!

Doctor Phil zit weer eens gezellig in zijn show tussen een paar bakkeleiende wijven met zijn ogen te draaien. Mijn god, wat een mafketels, zie je hem denken. Toch blijft hij immer vriendelijk en beleefd.

Vandaag heeft hij een oude zure vrouw te gast in gezelschap van haar dochter en stiefdochter. De stiefkant van de familie ligt overhoop. Het oude wijf is namelijk bezig het erfdeel van de familie er doorheen te jagen middels een volstrekt onbetrouwbaar contact in Afrika. Ze beweert een verloofde te hebben aldaar. Alleen laat de man zich slecht traceren. Hij lijkt niet echt te bestaan…..

‘Vuile teef, hoer, klotewijf….’ De vrouwen nemen niet bepaald een blad voor de mond naar elkaar toe. De biologische dochter zucht. Zij zit er al jaren tussenin.

Het ouwe serpent sist woedend dat het haar zaken zijn wat ze met het van de vader van de stiefdochter geërfde geld doet. Daar is de verongelijkte dochter van haar vader het natuurlijk niet mee eens. Ik kan me er iets bij voorstellen. Het is nooit leuk als een ander jouw toekomstig erfdeel er doorheen jaagt. Het is sowieso al niet leuk als een ander jouw erfdeel inpikt.

Rondom erven zie je altijd de grootste familiedrama’s ontstaan. Meestal geïnstigeerd door pure hebzucht. Bloed kruipt misschien waar het niet gaan kan, maar warme banden worden gemakkelijk opgeofferd voor kil geld.

Het blijkt dat het ouwe wijf al zo’n 200.000 dollar richting Afrika heeft gesluist het afgelopen jaar. Ook stuurt ze allebei vage pakketten naar een louche adres in dit oplichtersparadijs. Niet haar eigen pakketten. Nee. Pakjes van wildvreemden, waar wel weet ik wat in kan zitten. Variërend van dope tot wapens……

Haha

Ook sluist ze geld door van andere mensen naar die Afrikaanse lover van haar. Die overigens beweert Europeaan te zijn op doorreis. Maar hij heeft een beetje tegenslag hier en daar. Dus vandaar dat ie al dat geld moet hebben. Dan kan hij dit en dat en zus en zo en dan komen en met haar trouwen…..

Ze heeft nog nooit een foto van hem gezien. Zijn briefjes bevatten voornamelijk teksten als: ‘I need more money, my love. So I can come to see you and merry christmas  you, my fiancee, Trust me. I love you so much…. You are so beautifoul.’ Vol schrijffouten. Ook nog.

De vrouw in de show gaat helemaal uit haar dak als de man dreigt te worden ontmaskerd door Phil. Hij heeft een mannetje naar Afrika gestuurd om de listige lover op te snorren. Er blijkt niemand te bestaan met zijn naam en leeftijd. Niet in Afrika of waar dan ook ter wereld.

Zelfs als er een vrouw aan het woord komt, die ook met dezelfde man te maken heeft gehad, blijft de gedupeerde dame agressief. Een paar ton, al die signalen, een medeslachtoffer: Het maakt geen indruk. Ze gelooft gewoon in haar liefde. Pas als Phil werkelijk alle zaken heeft blootgelegd geeft ze op. Je ziet haar gezicht veranderen.

Van de overjarige verliefde puber in het begin van de show, de angstige boze vrouw halverwege, zakt ze in elkaar tot een berg ellende. Waarschijnlijk dezelfde ellendige berg die ze was voordat ze haar kwelgeest online ontmoette. Hij heeft haar eruit getrokken. Haar leven kreeg weer zin door zijn lieve woorden. Ze betaalde graag en grif voor meer van dat heerlijks……

Wat een eenzame vrouw moet ze zijn. Zoals er zoveel eenzame mensen zijn op aarde. Verlangend naar liefde en verbinding. Bereid om alle vormen van bedrog, vernedering en manipulatie te verdragen om maar niet alleen te hoeven zijn.

De vrouw verzet zich hevig tegen de realiteit: Haar geliefde bestaat niet, maar toch blijft ze van hem houden. Ze kan er niet aan, dat haar hart geen object heeft. Het feit dat hij om geld vraagt lijkt hun liefde eerder te bevestigen in haar optiek in plaats van dat het verdacht is.

We verkopen onze ziel aan de duvel opdat hij maar zegt dat hij van ons houdt…… We zijn verslaafd aan liefde en leveren ons uit aan absolute klootzakken. Het is te triest voor woorden.

Heks heeft medelijden met de oude vrouw. Ik denk dat ze al veel te verstouwen heeft gehad in haar leven. Erg sympathiek is ze overigens niet. Een echt teringwijf. Arm mens, heeft ze iedereen tegen zich in het harnas gejaagd, al haar geld en dat van haar stiefdochter er doorheen gejaagd, gehouden van een niet bestaand persoon: Ze staat letterlijk en figuurlijk met lege handen.

‘Nou ja,’ zegt Phil, ‘Er is 1 ding erger dan een jaar te worden bedrogen en dat is om een jaar en 1 dag te worden bedrogen…..’

De andere bedrogen vrouw in de show komt nog even aan het woord: ‘Wat ga je doen als hij je weer om geld vraagt?’ Heks staat te kijken van die vraag. Ze gaat toch niet nog verder door met die ellende?

Het blijkt een hele goeie vraag. Het serpent is zo verslaafd aan haar zogenaamde liefde, dat de kans inderdaad bestaat dat ze er gewoon mee doorgaat. Tegen beter weten in…….

Ik kijk naar haar trieste ogen in dat grotesk verbeten gezicht. ‘Ach arme sloeber,’ zeg ik inwendig, ‘Je bent gewoon enorm bij de neus genomen, omdat je lief wilt hebben en liefgehad wilt worden. Een heel normaal verlangen, heus. Helaas zit de wereld vol psychopaten, narcisten en andere gekken, die listig inspelen op zulke verlangens. Ga nou maar een beetje van jezelf houden, dat maakt je minder kwetsbaar voor zulke eikels. En kijk voortaan beter uit je doppen….’